JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Missbruk och beroende / Beroendeenheten

Beroendeenheten

Det går att bryta den onda cirkeln och skapa en god

Vi vänder oss till dig som är boende i Laholms kommun och har ett beroende/missbruk av alkohol, narkotika eller spel om pengar. Du kan få hjälp med att hitta en lösning på problemen samtidigt som du bor kvar i din hemmiljö. Målet är att ge dig en stabil och varaktig nykterhet/drogfrihet och bättre livskvalitet. Du kan ha kontakt med oss som enskild, i par, familj eller nätverk.

Rådgivning, stöd, behandling och rehabilitering

Vi erbjuder dig som kommer till Beroendeenheten i Laholm:

  • Enskilda motiverande-, stödjande-, behandlande- och rehabiliterande samtal
  • Par- och familjesamtal

Hur får jag del av detta?

Till oss kan du komma för samtal genom att ta kontakt med mottagningen på Socialkontoret. Du når dem på telefon 0430-265 59, alternativt fyll i och lämna in blanketten "ansökan" som finns under länkar.

Serviceinsatser

Utöver insatser till enskilda har vi mans- och kvinnogrupp för dig som har eller har haft ett beroende. För att komma i kontakt med gruppledarna ring Tiina Karlsson 0702-40 13 28 eller Andreas Thiel 0730-37 57 87.

Beroendeenheten vänder sig även till dig som är närstående till en person med missbruk eller beroende. Vi som arbetar här är behandlare och har alla adekvat utbildning och erfarenhet inom området. Sekretess och tystnadsplikt gäller i verksamheten.

Vad kostar det?

All kontakt och stöd är avgiftsfri.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan granskad den 21 februari 2022