JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Missbruk och beroende / Beroendeenheten

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Beroendeenheten

Det går att bryta den onda cirkeln och skapa en god

Vi vänder oss till dig som är boende i Laholms kommun och har ett beroende/missbruk av alkohol eller narkotika. Du kan få hjälp med att hitta en lösning på problemen samtidigt som du bor kvar i din hemmiljö. Beroendeenheten vänder sig även till dig som har närstående med missbruk eller beroende. Målet är att ge dig en stabil och varaktig nykterhet/drogfrihet och bättre livskvalitet. Du kan ha kontakt med oss som enskild, i par, familj eller nätverk.
Vi som arbetar här är behandlare och har alla adekvat utbildning och erfarenhet inom området. Sekretess och tystnadsplikt gäller i verksamheten.

Hur får jag del av detta?

Till oss kan du komma för samtal vid tre till fem tillfällen, kontakt för 3-5 samtal tas via socialkontorets mottagningsenhet, behövs därefter en längre kontakt kan vi hjälpa dig att göra en ansökan om detta hos socialtjänsten.

Vad kostar det?

All kontakt och stöd är avgiftsfri.

Rådgivning, stöd, behandling och rehabilitering

Vi erbjuder dig som kommer till beroendeenheten i Laholm;

  • Enskilda motiverande-, stödjande- och rehabiliterande samtal.
  • Par- och familjesamtal.
  • Gruppverksamheter för missbrukare/beroendepersoner och anhöriga/närstående.

Praktiskt stödjande behandlingsarbete

För att nå en stabil och varaktig nykterhet/drogfrihet behövs ibland även praktisk hjälp. Enhetens behandlare kan hjälpa dig med t.ex. myndighetskontakter och dylikt.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 9 mars 2020