JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Missbruk och beroende / Beroendeenheten

Beroendeenheten

Det går att bryta den onda cirkeln och skapa en god!

Vi på Beroendeenheten vänder oss till personer i Laholms kommun med riskbruk, missbruk och bero¬ende, samt deras anhöriga. Målet är att ge dig en stabil och varaktig nykterhet/drogfrihet och bättre livskvalitet.

Vår verksamhet

På Beroendeenheten arbetar vi såväl med insatser som beviljas av handläggare på socialkontoret som med kortare samtalskontakter på max fem samtal för råd och stöd.
Vi som arbetar här är behandlare och har alla adekvat utbildning och erfarenhet inom området. Vi erbjuder motiverande, stödjande, behandlande och rehabiliterande samtal. Våra samtal kan ske enskilt, men även tillsammans med partner eller andra familjemedlemmar. Samtalen kan genomföras på Bero¬ende¬enheten, men även i hemmet eller på annan lämplig plats som du föredrar. Sekretess och tystnadsplikt gäller i verksamheten.
Till oss kan du komma för samtal genom att ta kontakt med mottagningen på socialkontoret. Du når dem på telefon 0430-265 59, alternativt fyll i och lämna in blanketten "ansökan" som finns under länkar.

Serviceinsatser

Utöver insatser till enskilda har vi mans- och kvinnogrupp för dig som har eller har haft ett beroende. För att komma i kontakt med någon av gruppledarna går det bra att kontakta Tiina Karlsson 0702-40 13 28 eller Andreas Thiel 0730-37 57 87.

Beroendeenheten vänder sig även till dig som är närstående/anhörig till en person med riskbruk, missbruk eller beroende. Stöd finns att få såväl enskilt som i grupp. Som anhörig behöver du inte gå via socialkontorets mottagningsenhet. Du är välkommen att kontakta samordnare Anna Dahlqvist på telefon 0703-21 10 33 för mer information.

Vad kostar det?

All kontakt och stöd är avgiftsfri.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: HI8
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 26 oktober 2022