JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Missbruk och beroende / Psykisk hälsa / Socialpsykiatrisk rehabilitering

Socialpsykiatrisk rehabilitering

Vi erbjuder återhämtningsinriktat stöd och samordning till dig som lever med psykisk ohälsa och vill utveckla eller förändra något i ditt liv. Du är över 18 år, folkbokförd i Laholms kommun med en vilja att aktivt delta i ditt förändringsarbete.

Vårt arbete handlar om att stötta dig att utvecklas och nå de mål du har inom de delar i livet som rör:

  • Boende
  • Studier
  • Arbete
  • Fritid

 

Vi hjälper dig med att sätta mål, uppnå mål och behålla mål, så att utvecklingen och förändringen du åstadkommit under vår tid tillsammans bibehålls även på lång sikt.

Vård- och stödsamordning enligt regional och lokal överenskommelse

Vi arbetar även utifrån den regionala och lokala överenskommelsen kring vård- och stödsamordning. Samverkansmodellen erbjuds till dig med schizofreni, schizofreniliknande tillstånd eller annan psykossjukdom. Den kan också erbjudas till dig med missbruk, samsjuklighet och/ eller annan omfattande komplicerad psykiatrisk problematik vid behov.

Vård- och stödsamordning är en samverkansmodell där vi hjälper dig att sätta mål, göra en planering utifrån dina behov och stöttar dig i dina kontakter med exempelvis vårdgivare, myndigheter och närstående. Ibland är många aktörer inblandade och då kan det behövas mer omfattande samordning så att alla drar åt samma håll. Genom att underlätta för dig att samordna dina kontakter vill vi att du ska få bästa tänkbara förutsättningar att nå dina mål.

Sekretess och tystnadsplikt gäller i verksamheten.

Så kommer du i kontakt med oss

Hör av dig till någon av oss vård- och stödsamordnare via telefon så berättar vi gärna om vad vi gör, hur det fungerar och hur du kommer igång. Är du intresserad bokar vi in ett besök där vi berättar mer om vår verksamhet.

Vad kostar det?

All kontakt och stöd är avgiftsfritt.

Klicka här för information till dig som erbjuds vård- och stödsamordning i Halland.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 6 februari 2023