JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Anhörigstöd / Föreläsningar

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Föreläsningar

Astrid Emker - pedagog, handledare och föreläsare.

Kostnadsfri digital föreläsning om syskonkärlek – att vara syskon i en familj med barn med funktionsnedsättning

 

Som förälder är det lätt att känna sig otillräcklig, ett dåligt samvete av att inte hinna med sina barn är inte ovanligt. I den här föreläsningen delar Astrid Emker med sig av sina erfarenheter efter att ha mött många barn och unga, alla syskon till barn med vitt skilda funktionsnedsättningar. Astrid har lyssnat på deras historier, funderingar och hur de ser på sin roll i familjen.

Ågrenska har under många år intresserat sig för syskonens situation och roll i familjer med barn med funktionsnedsättning. Organisationen har genomfört ett treårigt syskonprojekt, ”Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon?”, som gav viktig kunskap och erfarenhet av att ha ett syskon med funktionsnedsättning. Dessa tar vi fortsatt med oss i arbetet och mötet med syskonen på våra familjevistelser såväl som under syskonvistelser och samtalsgrupper för syskon.

Ta del av Astrids erfarenheter genom en inspelad föreläsning. Logga in för att höra föreläsningen mellan den 1 och den 16 mars. Inloggningsuppgifter kommer här så snart vi fått dem. 

Föreläsare

Astrid Emker - pedagog, handledare och föreläsare.

Astrid har bred kunskap och lång erfarenhet av barn, ungdomar, vuxna med olika funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Astrid arbetar som handledare och föreläsare för olika typer av personal- och föräldragrupper. Syskonrollen är ett av Astrids specialområden. Hon har bred erfarenhet från många års arbete med syskon på Ågrenska och medverkan i projektet ”Syskonkärlek eller i skuggan av ett syskon”.

Datum 1-16 mars

En digital föreläsning du kan ta del av när det passar dig, mellan den 1-16 mars 2021. På denna sida hittar du länken till föreläsningen. 

Systemkrav

För att se föreläsningen krävs inloggning med giltig e-postadress till kursplattformen. Du behöver någon av de två senaste versionerna av webbläsarna Firefox, Safari, Chrome eller Edge på din dator. Alternativt iOS Safari (11 och uppåt), Chrome eller Samsung Internet på din mobiltelefon.

Ställ frågor till föreläsaren i en livesändning 16 mars

Astrid vill gärna samtala med dig som tar del av föreläsningen hemifrån. Vad tar du med dig? Har du några frågor till Astrid? Eller vill du kanske bara höra vad andra ställer för frågor?

Efter registrering till föreläsningen får du mer information om den livesända frågestunden via Zoom, på kvällen den 16 mars. Exakt tidpunkt återkommer vi till. 

Carina Thorstensson - föreläsare och ambassadör från Hjärnkoll, Halland.

Kostnadsfri digital föreläsning:
Jag är duktig - det tar tid att jobba bort

Jag har alltid velat göra mitt bästa för att andra ska bli nöjda. Hade alltid svårt att säga nej till andras behov, istället fick jag säga nej till mina egna.
Det fylldes på smygande, jag förstod inte när det blev för mycket för mig. Nu handlar det om att hitta en stabil grund. Jag står i skuld till mig själv och håller på att betala tillbaka till min "lugn-och-ro-bank".

Föreläsare

Carina Thorstensson - ambassadör från Hjärnkoll Halland.

Datum 12-19 april

En digital föreläsning du kan ta del av när det passar dig, mellan den 12-19 april 2021.
Vi återkommer med alla detaljer längre fram.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 3 februari 2021