JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Familjeenheten

Familjeenheten

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Kommunen har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn och ungdomar.

 

Familjeenheten är socialtjänstens behandlingsverksamhet för barn, unga och föräldrar. Vi jobbar både på direkt önskemål från familjens själv och på uppdrag av handläggare på Socialkontoret.

På Familjeenheten arbetar vi med

- Stöd/behandling till familjer där det finns barn och ungdomar i åldrarna 0-21 år.

I målgruppen ingår även:

  • Våldsutsatta barn och vuxna 
  • Våldsutövare
  • Ungdomar som genomgår ungdomstjänst eftersom de dömts för brott

Till Familjeenheten kan du söka själv och komma på en kortare serie samtal (3-5 stycken). Det gör du genom att ta kontakt med mottagningen på Socialkontorets på telefon 0430-265 59 och där beskriva din önskan om stöd.

Vi är måna om att anpassa vårt arbete efter familjens önskemål. Det innebär att våra samtal/möten/aktiviteter kan genomföras på den plats som passar familjen bäst: här på Familjeenheten, i familjens hem, i skolan, och så vidare. Ibland är det föräldrarna som behöver stöd/behandling, ibland är det barnet/den unge, och ibland hela familjen. En del familjemedlemmar tycker att det är skönt att träffa andra som är i liknande situation, för dem finns även gruppverksamheter som beskrivs mer lite längre ned på sidan.

Våra gruppverksamhet

  • Stammen - Gruppverksamhet för barn i åldern 8–12 år och ungdomar i åldern 13-18 år som upplevt missbruk, psykisk ohälsa och våld i familjen.
  • Skilda världar - gruppverksamhet för barn till separerade föräldrar, även denna grupp med liknande åldersindelning som ovan.

Kontakt

Om du är i behov av råd och stöd från Familjeenheten ring då till Socialkontorets mottagningsfunktion och beskriv vad det är du vill ha hjälp med.

Vill du veta mer om Familjeenheten och vår verksamhet går det bra att kontakta enhetschef Anders Rasmussen på telefon 070-557 94 00, eller samordnare Anna Dahlqvist på telefon 070-321 10 33.

Vi håller till på Parkgården i Laholm med ingång från baksidan av vandrarhemmet. Besöksadressen är Tivolivägen. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2023