JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Familjehem / Information till dig som är barn i familjehem / SoL/LVU

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

SoL/LVU

SoL

Är du under 15 är det bara dina föräldrar (vårdnadshavare) som behöver säga okej för att du ska kunna placeras frivilligt.

Om du är över 15 år måste du också säga okej till att placeras frivilligt.

Så länge du och/eller dina föräldrar går med på att du ska placeras är det reglerna i lagen som bygger på frivillighet - SoL - som gäller.

LVU

om du är över 15 år och inte säger okej till att placeras eller om du är under 15 år och dina föräldrar (vårdnadshavare) inte säger okej, kan socialtjänsten placera dig ändå. Men, bara om det finns en allvarlig risk för att din hälsa eller utveckling skadas. Ibland kallas detta för att bli placerad med tvång enligt LVU eller att bli LVU:ad. Socialtjänsten ansöker då till förvaltningsrätten och de beslutar och meddelar en DOM.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 9 mars 2020