JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Familjerådgivning

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Familjerådgivning

Familjerådgivare Carina Andersson och Carina Wesselgård

Alla kan vi någon gång få problem i relation till andra. På Familjerådgivningen kan du prata om det som känns svårt, få hjälp att hitta vägar ur låsta positioner och skapa möjlighet till förändring. Det kan handla om parförhållandet, men även andra relationer både inom och utom familjen. Par som ska eller har separerat är välkomna att reda ut kvarstående problem. Familjerådgivningen är till för alla och du kan komma som par, familj eller ensam.

Förändringar utifrån Covid-19

I samverkan med Region Halland har de halländska kommunerna och länsstyrelsen enats om en gemensam hållning gällande de restriktioner som Folkhälsomyndigheten beslutat om med anledning av Covid -19. För Familjerådgivningen innebär det att vi genomför samtal utifrån dessa restriktioner.

Om du och familjerådgivaren kommit överens om ett videosamtal får du uppge en mailadress dit en inbjudan till ett Teamsmöte skickas. Genom att du uppger din mailadress godkänner du att kontakt tas via videolänk. Under dokument hittar du mer information om hur samtalet går till.

Familjerådgivningen har, i samarbete med Kvinnohälsovården och BVC Familjecentralen, informationsträffar. Dessa träffar vänder sig till blivande föräldrar och nyblivna föräldrar på temat "När två blir fler". På temat finns en bra informationsfilm gjord av Örebro familjerådgivningen.
Se filmen här.

Under ht 2020-ht 2021 kommer, i ett samarbetsprojekt med BVC Familjecentralen, alla föräldrar/par att vid barnets 1-årskontroll erbjudas ett kostnadsfritt parsamtal på Familjerådgivningen.

Familjerådgivningen har även uppdraget att erbjuda samarbetssamtal. Mer info finns under rubriken Samarbetssamtal.

Hur får jag kontakt?

Du kan boka tid via telefon eller mail. Meddelande kan lämnas på telefonsvarare.
Om du inte behärskar svenska språket erbjuder vi samtal med tolk.

Vad kostar det?

Varje besök kostar 195 kronor. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns. Avgiftsfritt om man har barn under ett år. Samarbetssamtalen är kostnadsfria.

Vi som arbetar på familjerådgivningen

Är socionomer och leg. psykoterapeuter. Vi har lång erfarenhet av familjearbete och relationsproblem. Det finns även sexologisk kompetens.

Viktigt att veta

Familjerådgivningen bygger på frivillighet och har en särskilt stark sekretess. Vi för inga journaler och du kan söka anonymt.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 23 februari 2021