JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Familjerådgivning

Familjerådgivning

Familjerådgivarna Carina Andersson och Carina Wesselgård.

Alla kan vi någon gång få svårighet i relation till andra. Det kan handla om parförhållandet, men även om andra relationer inom exempelvis familjen, bonusfamiljen eller släkten. Par som ska eller har separerat är välkomna att reda ut kvarstående problem. Familjerådgivningen är till för alla och du kan komma som par, familj eller ensam (även om du lever i en relation).  

Familjerådgivning innebär att tillsammans med familjerådgivaren

  •  samtala om det som känns svårt
  •  hitta vägar ur låsta positioner
  •  skapa möjlighet till förändring

Filmen om familjerådgivningen

Från par till familj

Familjerådgivningen har, i samarbete med BVC i kommunen, informationsträffar. Dessa träffar vänder sig till nyblivna föräldrar på temat ”När två blir fler”. På temat finns en bra film gjord av Örebro familjerådgivning du kan se här.

I ett samarbetsprojekt med BVC Strandängshälsan och Familjecentralen erbjuds alla föräldrar/par vid barnets 1-årskontroll ett kostnadsfritt parsamtal på Familjerådgivningen.

Hur får jag kontakt?

Du kan boka tid via telefon eller mejl. Meddelande kan lämnas på telefonsvarare. Om du inte behärskar svenska språket erbjuder vi samtal med tolk.

Vad kostar det?

Varje besök kostar 195 kronor. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns. Det är avgiftsfritt om man har barn under ett år. 

Samarbetssamtal

Familjerådgivningen har även uppdraget att erbjuda samarbetssamtal. Mer information finns på separat sida under rubriken Samarbetssamtal. Samarbetssamtal är kostnadsfria.

Vi som arbetar på familjerådgivningen

Vi är socionomer och leg.psykoterapeuter och har lång erfarenhet av familjearbete och relationsproblem. Det finns även sexologisk kompetens.

Viktigt att veta

Familjerådgivningen bygger på frivillighet och har en särskilt stark sekretess. Vi för inga journaler och du kan söka anonymt.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 21 september 2021