Familjerådgivning

Familjerådgivarna Lisa Wall och Carina Andersson.
För närvarande har vi lång kö till våra samarbetssamtal och inga möjligheter att boka in nya samtal.
Vi erbjuder två alternativ till samarbetssamtal för er som väntar i kön (kö via E-tjänst, Tjänster - Laholms kommun)
1) Digitala verktyget, SES (Samarbeter Efter Skilsmässa)
Samarbeteefterskilsmassa.se är en digital plattform som stödjer vuxna som genomgår en skilsmässa eller separation. Alla invånare i Laholms kommun har tillgång till denna hjälp gratis. På plattformen finns 18 moduler som berör teman och dilemman som familjer i separation/skilsmässa ofta ställs inför.
Hur får jag inloggning?
Via länken: samarbeteefterskilsmassa.se kan du välja användarnamn och lösenord och börja använda den digitala plattformen direkt.
Var ska jag börja?
När du har upprättat dig som användare får du tillgång till modulerna som är kategoriserade enligt 3 olika teman: dig själv, barn, samarbete.
Modulerna behöver inte genomföras i en viss ordningsföljd och du väljer själv hur många du vill ta. Du väljer själv vilken modul från vilket tema som intresserar sig dig mest. Modulen ’SES – för barnens skull’ kan vara en bra startpunkt för dig som önskar att få en överblick, eftersom den samlat det viktigaste från de övriga 17 modulerna.
2) Samtalsstöd via kommunens Nätverkslag. Nätverksledarna är neutrala och erfarna mötesledare som hjälper er båda att komma till tals och att utifrån era barns bästa komma överens eller hitta möjligheter framåt som föräldrar. Nätverkslaget har socialtjänstsekretess och för inte några journaler. För att få tillgång till samtalen behöver du ansöka via länken till E- tjänsten för samarbetssamtal.
Alla kan vi någon gång få svårighet i relation till andra. Det kan handla om parförhållandet, men även om andra relationer inom exempelvis familjen, bonusfamiljen eller släkten. Par som ska eller har separerat är välkomna att reda ut kvarstående problem. Familjerådgivningen är till för alla och du kan komma som par, familj eller ensam (även om du lever i en relation).
Familjerådgivning innebär att tillsammans med familjerådgivaren
- samtala om det som känns svårt
- hitta vägar ur låsta positioner
- skapa möjlighet till förändring
Filmen om familjerådgivningen
Carina Wesselgård i filmen har slutat och ersattes 2023 av familjerådgivaren Lisa Wall som nu arbetar med Carina Andersson.
Från par till familj
Familjerådgivningen har, i samarbete med BVC i kommunen, informationsträffar. Dessa träffar vänder sig till nyblivna föräldrar på temat ”När två blir fler”. På temat finns en bra film gjord av Örebro familjerådgivning du kan se här.
I ett samarbetsprojekt med BVC Strandängshälsan och Familjecentralen erbjuds alla föräldrar/par vid barnets 1-årskontroll ett kostnadsfritt parsamtal på Familjerådgivningen.
Hur får jag kontakt?
Du kan boka tid via telefon eller mejl. Meddelande kan lämnas på telefonsvarare. Om du inte behärskar svenska språket erbjuder vi samtal med tolk.
Vad kostar det?
Varje besök kostar 210 kronor. Möjlighet till avgiftsbefrielse finns. Det är avgiftsfritt om man har barn under ett år.
Samarbetssamtal
Familjerådgivningen har även uppdraget att erbjuda samarbetssamtal. Mer information finns på separat sida under rubriken Samarbetssamtal. Samarbetssamtal är kostnadsfria.
Vi som arbetar på familjerådgivningen
Vi är socionomer och leg.psykoterapeuter och har lång erfarenhet av familjearbete och relationsproblem. Det finns även sexologisk kompetens.
Viktigt att veta
Familjerådgivningen bygger på frivillighet och har en särskilt stark sekretess. Vi för inga journaler och du kan söka anonymt.
Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2023