Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Föräldrar emellan / Föreläsningar

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Föreläsningar

Förstora bilden - DSC_0075-Redigera-Pontus Stigberg.jpg

Föreläsaren och kriminologen Maria Dufva. Foto: Pontus Stigberg.

Föräldrar Emellan i Laholm arrangerar kostnadsfria föreläsningar till alla föräldrar och andra vuxna som finns runt omkring barn och unga. Syftet med föreläsningarna är att du som förälder ska få ny kunskap, inspiration, möjlighet till erfarenhetsutbyte och konkreta verktyg att använda tillsammans med familjen.

Föreläsningarna berör olika tema som har med föräldraskapet att göra och vänder sig till föräldrar med barn i olika åldrar. Det genomförs 3-4 föreläsningar per år och arbetet är en samverkan mellan Laholms kommun och Laholmsnämnden, Region Halland.

Digital föreläsning under oktober av Maria Dufva om barns och ungas liv på nätet 

Två föreläsningsfilmer med kriminologen Maria Dufva finns tillgängliga att se under oktober och en livesändning på webben 20 oktober kl.18-20. Detaljer och inbjudan på nästa sida om föreläsningar.

Maria Dufva som har en lång erfarenhet som kriminolog och medlare vid brott. Idag föreläser hon på heltid och berättar bland annat om hur brottsutsattheten för barn och unga har förändrats då målgruppen allt mer lever sitt liv uppkopplat mot chattar och sociala medier. 

Därför fokuserar Maria på att förekomma brotten på nätet genom att utbilda barn och unga och viktiga vuxna om livet på nätet, gällande risker och hur de kan skydda sig och navigera på bästa sätt.

Detaljer och upplägg

Två föreläsningsfilmer på vardera 120 minuter kommer att vara tillgängliga från den 1/10 till den 31/10 2020. Ni bokar in den 20/10 kl.18-20, då Maria kommer att erbjuda ett livesänt webbinarie där ni kan ställa frågor och chatta med henne.

Ingen anmälan krävs och mer information med länk till film, livesändning och hur du kan skicka in frågor i förväg kommer att finnas här på www.laholm.se/foraldrar-emellan från och med den 1/10.

Kontakt

Har du frågor kring våra föreläsningar kontakta, Alma Vodencarevic på Region Halland: alma.vodenicarevic@regionhalland.se eller 073-323 79 75

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 9 mars 2020