JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Jourhem

Jourhem

I jourhemmet stannar barnet en kortare tid, tills att det antingen kan åka hem till sin familj igen eller att det placeras i t.ex. ett familjehem. Under tiden barnet bor i jourhemmet ska en utredning göras om barnets situation och vad som är bäst för barnet i det långa loppet.

Jourhemmet skiljer sig från famijehem genom att det oftast är en person hemma på heltid för att kunna ta emot barn och ungdomar med mycket kort varsel. I jourhemmet är man placerad en kortare tid. Under tiden planeras var barnet/ungdomen ska bo framöver och hur vården ska se ut.

Den som placeras i jourhem är i chock. En jourfamilj ska kunna öppna sitt hjärta och  visar respekt för den svåra situation som både barnet/ungdomen och dess familj befinner sig i. Det är en mycket värdefull insats och ger en tillfredställelse av att kunna hjälpa till i en akut situation. Ibland placerar man barnet/ungdomen med förälder i jourhemmet. 

Jourhem finns inom 30 minuters körväg från Laholms centrum.

Ett kontrakterat jourhem har en fast arvodes- och omkostnadsersättning. Det fasta arvodet får man oavsett om någon är placerad eller inte  i jourhemmet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan granskad den 21 februari 2022