JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Barn, unga och familj / Jourhem

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Jourhem

I jourhemmet stannar barnet en kortare tid, tills att det antingen kan åka hem till sin familj igen eller att det placeras i t.ex. ett familjehem. Under tiden barnet bor i jourhemmet ska en utredning göras om barnets situation och vad som är bäst för barnet i det långa loppet.

Jourhemmet skiljer sig från famijehem genom att det oftast är en person hemma på heltid för att kunna ta emot barn och ungdomar med mycket kort varsel. I jourhemmet är man placerad en kortare tid. Under tiden planeras var barnet/ungdomen ska bo framöver och hur vården ska se ut.

Den som placeras i jourhem är i chock. En jourfamilj ska kunna öppna sitt hjärta och  visar respekt för den svåra situation som både barnet/ungdomen och dess familj befinner sig i. Det är en mycket värdefull insats och ger en tillfredställelse av att kunna hjälpa till i en akut situation. Ibland placerar man barnet/ungdomen med förälder i jourhemmet. 

Jourhem finns inom 30 minuters körväg från Laholms centrum.

Ett kontrakterat jourhem har en fast arvodes- och omkostnadsersättning. Det fasta arvodet får man oavsett om någon är placerad eller inte  i jourhemmet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 9 mars 2020