Du är här: Start / Stöd & omsorg / Barn, unga och familj / Stödverksamhet till barn och unga

Stödverksamhet till barn och unga

Behovet av råd, stöd och hjälp kan se olika ut i olika situationer. Kommunen har därför olika former av stöd och verksamheter som riktar sig till barn och ungdomar.

 

Familjeenheten är socialtjänstens behandlingsverksamhet för barn, unga och föräldrar. Vi jobbar både på direkt önskemål från familjens själv och på uppdrag av handläggare på Socialkontoret.

På familjeenheten arbetar vi med

- Stöd/behandling till familjer där det finns barn och ungdomar i åldrarna 0-21 år. åldrarna 0-21

I målgruppen ingår även:

  • - Våldsutsatta barn och vuxna
  • - Våldsutövare
  • - Ungdomar som genomgår ungdomstjänst eftersom de dömts för brott

Till Familjeenheten kan du söka själv och komma på en kortare serie samtal (3-5 stycken). Det du behöver göra är att ta kontakt med Socialkontorets mottagningsfunktion och där beskriva sin önskan om stöd. I övrigt arbetar vi till stor del på uppdrag som vi får av handläggare på Socialkontoret.

Våra arbetsmetoder ser lite olika ut, men vi försöker alltid att vara tillmötesgående i de behov en familj har. Det innebär att våra samtal/möten/aktiviteter kan genomföras på den plats som passar familjen bäst: här på Familjeenheten, i familjens hem, i skolan, och så vidare. Ibland är det föräldrarna som behöver stöd/behandling, ibland är det barnet/den unge, och ibland hela familjen. En del familjemedlemmar tycker att det är skönt att träffa andra som är i liknande situation, för dem finns även gruppverksamheter som beskrivs mer lite längre ned på sidan.

Våra gruppverksamhet

  • Stammen - Gruppverksamhet för barn i åldern 8–12 år och och ungdomar i åldern 13-18 år som upplevt missbruk, psykisk ohälsa och våld i familjen.
  • Skilda världar - gruppberksamhet för barn till separerade föräldrar, även denna grupp med liknande åldersindelning som ovan.
  • Connect – I samarbete med skolornas elevhälsoteam erbjuds föräldrautbildning i grupp till barn i alla skolåldrar

  • ABC – I samarbete med förskolorna erbjuds föräldrautbildning i grupp till föräldrar med barn i förskoleålder.

Kontakt

Om du är i behov av råd och stöd från Familjeenheten ring då till Socialkontorets mottagningsfunktion och beskriv vad det är du vill ha hjälp med.

Om du är intresserad av att veta mer om föräldrautbildningarna och när de startar kontakta föräldrasamordnare Linda Erlandsson på telefon: 070-204 62 56 eller se länk till föräldraprogrammet.

Vill du veta mer om Familjeenheten och vår verksamhet går det bra att kontakta enhetschef Anders Rasmussen på telefon 070-557 94 00, eller samordnare Anna Dahlqvist på telefon 070-321 10 33.

Vi håller till på Parkgården i Laholm med ingång från baksidan av vandrarhemmet. Besöksadressen är Tivolivägen. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Carlsson
Sidan uppdaterad den 20 mars 2019

Kontakt

Mottagningsgruppen

Socialkontoret
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 59
Fax: 0430-711 41

Mottagningen har telefontid: måndag-fredag 08.30-12.00 övrig dagtid måndag-fredag hänvisas akuta ärende till kommunens växel, 0430-150 00
eller receptionen på Socialkontoret 0430-265 68.

Länk