Du är här: Start / Stöd och omsorg / Integration och flykting / Mottagning nyanlända / Mottagning av egenbosatta

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Mottagning av egenbosatta

Personer med flyktingbakgrund som bosätter sig i kommunen på egen hand efter uppehållstillstånd får också träffa mottagningssamordnare. På mottagningssamtal tillsammans med tolk får de information om Laholms kommun, information kring bostad och ansökan till hemutrustningslån, information om privat ekonomi, hälsa, skola och barnomsorg för barn, föräldraledighet, SFI samt samhällsliv i Laholms kommun. Egenbosatta (EBO) får hjälp att etablera kontakter samt praktisk hjälp att fylla i blanketter till olika kommunala myndigheter.

Mottagningssamordnare får underrättelsen av vistelse av en ny EBO genom bosättningsunderlag från Migrationsverket. Andra myndigheter som en EBO kommer i kontakt med hänvisar personer genom att fylla i en hänvisningsblankett i fall de har behov av att få övergripande information om Laholms kommun och information kring de viktiga område som en nyanländ i kommunen. En EBO kan själv ta kontakt med mottagningssamordnare genom att kontakta oss eller anmäla intresse att komma i kontakt med Mottagning nyanlända. När uppgifter om nyanlända inkommit kallas personerna till samtal med mottagningssamordnare och tolk vid ett par tillfällen.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cornelia Svensson
Sidan uppdaterad den 28 augusti 2019

Kontakt

Mottagning nyanlända

Mottagning nyanlända
Växel: 0430-150 00

Mottagningssamordnare

Veronica Hjelm
Växel: 0430-15000
Direkt: 0430-15901
Mobil: 0702-350265

Mottagningssamordnare

Helen Nilsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-159 71
Mobil: 070-380 82 75

Dokument