JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Integration och flykting / Mottagning nyanlända / Mottagning av egenbosatta

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Mottagning av egenbosatta

Personer med flyktingbakgrund som bosätter sig i kommunen på egen hand efter uppehållstillstånd får också träffa mottagningssamordnare under sina första 2 år efter folkbokföring i Sverige.

På mottagningssamtal tillsammans med tolk får de information om Laholms kommun, information kring bostad och ansökan till hemutrustningslån, information om privat ekonomi, hälsa, skola och barnomsorg för barn, föräldraledighet, SFI samt samhällsliv i Laholms kommun. Egenbosatta (EBO) får hjälp att etablera kontakter samt praktisk hjälp att fylla i blanketter till olika kommunala myndigheter.

Mottagningssamordnare får underrättelsen av vistelse av en ny EBO genom bosättningsunderlag från Migrationsverket. Andra myndigheter som en EBO kommer i kontakt med hänvisar personer genom att fylla i en hänvisningsblankett i fall de har behov av att få övergripande information om Laholms kommun och information kring de viktiga område som en nyanländ i kommunen. En EBO kan själv ta kontakt med mottagningssamordnare genom att kontakta oss eller anmäla intresse att komma i kontakt med Mottagning nyanlända. När uppgifter om nyanlända inkommit kallas individen till samtal med mottagningssamordnare och tolk vid ett par tillfällen utifrån behov av detta.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Charlotte Eklind Tagesson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2023