Du är här: Start / Stöd och omsorg / Konsumentvägledning / Vanliga frågor och svar / Den vara jag köpt går sönder kort tid efter köp. Jag vill ha en ny vara, men säljaren vill reparera varan. Vem har rätt?

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Den vara jag köpt går sönder kort tid efter köp. Jag vill ha en ny vara, men säljaren vill reparera varan. Vem har rätt?

Säljaren har rätt att bestämma om han vill reparera den felaktiga varan eller leverera en ny till köparen. Säljaren har två försök på sig att reparera ett och samma fel. En förutsättning för reparation är att detta sker inom rimlig tid från det att köparen klagat hos säljaren. Reklamationsrätt har man i tre år efter köpet. Spara därför alltid kvitto, så att du kan styrka att du reklamerar inom rätt tid. Kvittot visar också att du vänder dig till rätt säljare för din reklamation.

/link/e002a79762204c9db881048b8a1f851a.aspx?epslanguage=sv