JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Överförmyndare

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Överförmyndare i samverkan

Överförmyndarnämnden har till uppgift att kontrollera det arbete som gode män, förvaltare och förmyndare utför. Godmanskap och förvaltarskap beslutas av tingsrätten. Förmynderskap följer som regel vårdnaden om barn under 18 år.

Halmstads, Laholms och Hyltes kommuner har ett gemensamt överförmyndarkansli. Kansliet har hand om samtliga ärenden inom verksamheten. Syftet med det gemensamma kansliet är att förbättra kompetens och kontinuitet och därmed höja kvalitén och verksamhetens tillgänglighet. Sedan 2015 har Halmstads, Hyltes och Laholms kommuner en gemensam nämnd inom överförmyndarverksamheten, Nämnden för överförmyndare i samverkan - Halmstad, Hylte, Laholm.

Nu behöver vi fler gode män

Vill du bli en av våra vardagshjältar? Hör av dig till Överförmyndare i samverkan redan idag så bokar vi ett förbehållslöst möte i Stadshuset i Laholm. 

Godmanskap

God man kan den person få som av olika skäl inte själv kan tillvarata sina intressen. Den som har god man behåller sin rättshandlingsförmåga.

Läs mer om god man under rubrikerna till vänster.

Förvaltarskap

Förvaltarskapet liknar godmanskapet, men den person som får en förvaltare förlorar sin rättshandlingsförmåga. Förvaltare får inte utses om man bedömer att godmanskap kan vara tillräckligt.

Läs mer om förvaltare under rubrikerna till vänster.

Förmynderskap

En förmyndare är en person som företräder ett barn fram tills barnet fyllt 18 år och blivit myndigt. Vanligtvis är detta en eller båda föräldrarna.

Läs mer om förmyndare via länk på denna sida.

Öppettider från och med den 1 januari 2020

Måndag-torsdag klockan 08.00-17.00 och fredag klockan 08.00-16.00.

Då receptionen är öppen kan allmänheten lämna handlingar och begära att få ut allmänna handlingar, få förvaltarfrihetsbevis och få hjälp med frågor om blanketter samt informationsmaterial. Receptionen bemannas av personal från kommunens kontaktcenter, Halmstad direkt.

Besök hos handläggare på överförmyndarkansliet bokas genom Halmstad direkt.

Överförmyndarkansliet tar emot bokade besök i Halmstad, Hyltebruk, Laholm och Båstad.

Kontaktuppgifter: tel. 035 – 13 70 00 eller direkt@halmstad.se

Besöksadress: Kyrkogatan 5, Rådhuset vid Stora torg i Halmstad.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Christina Walldén Andersson
Sidan uppdaterad den 5 december 2019