Du är här: Start / Stöd & omsorg / Seniorer / Boende
Den interaktiva kartan fungerar inte utan Javascript

Boende

Här kan du läsa om olika boenden för äldre och seniorer i Laholm.

Om omvårdnadsbehovet är så stort att man inte kan bo kvar hemma med hjälp av hemtjänst och andra stödinsatser finns möjlighet att ansöka om att flytta till särskilt boende för äldre eller till en servicelägenhet.  

Särskilt boende

Särskilda boenden är för dig som har omfattande behov av vård och omsorg och därför inte känner dig trygg hemma. Här hyr man en lägenhet och använder egna möbler,  vilket gör att bostadstillägg utbetalas enligt gällande regler. Mat och omsorg betalas separat. Dygnet runt finns personal tillgänglig och kommunen svarar upp till sjuksköterskenivå för de boendes hälsa. Distriktsläkare gör regelbundna besök. Särskilda boenden utgör ofta samlingspunkter där även andra än de boende kommer för att äta i restaurang och delta i aktiviteter.

Servicelägenhet

Har du ett mindre omfattande hjälpbehov kan du ansöka om servicelägenhet. Det är en anpassade bostad i direkt anslutning till särskilt boende.

Servicelägenheter och särskilt boende i Laholms kommun

Kontakt

Mottagningsgruppen

Socialkontoret
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 59
Fax: 0430-711 41

Mottagningen har telefontid: måndag-fredag 08.30-12.00 övrig dagtid måndag-fredag hänvisas akuta ärende till kommunens växel eller receptionen på Socialkontoret tfn 0430-265 68.

Dokument

Länkar