JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Seniorer / Boende / Lingården

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Lingården

Bild på Lingårdens entré

Lingården är ett boende för äldre i Laholm. Boendet har ljusa och fina lägenheter med balkong eller uteplats. Här finns också en stor gemensamhetslokal / matsal där det serveras lunch alla veckans dagar. 

Boendet består av äldrelägenheter utan biståndbedömning.

Fastigheten ägs och förvaltas av Laholmshem och kommunen har ansvar för vård och omsorg som utförs av hemtjänstpersonal som utgår från Lingården.

Hemtjänst

Du som har svårt att klara dig själv i hemmet kan ha rätt till hemtjänst. Hemtjänst är ett samlat begrepp för de olika former av hjälp och stöd som du kan få i ditt eget hem. Stödet ska hjälpa dig till ett så självständigt liv som möjligt. Stödet kan ges dygnet runt. Du kan t. ex. få hjälp med personlig omvårdnad, inköp, matleverans, tvätt, städning och social samvaro.

Aktiviteter

Lingården har en väl uppbyggd väntjänst med många olika aktiviteter. Till träffpunkt Lingården är alla välkomna, se vårt aktivitetesblad. Exempel på aktiviteter som erbjuds är gemensam fika, gymnastik, föreläsningar med olika teman, bingo, musik och tipspromenader. Vi ordnar fester vid olika högtider och några gånger per år har vi Pub-afton. 

Service

Restaurangen är öppen för alla, välkomna in för att äta lunch eller dricka en kopp kaffe på eftermiddagen.

Frisör och fotvård kommer regelbundet på inbokade tider eller enligt önskemål. Denna service betalar du själv för. 

Mål och inriktning

För dig som bor på Lingårdenoch har insatser från oss, erbjuder vi vård och omsorg samt sociala aktiviteter utifrån de behov du har. Hemtjänstpersonalen som utför insatserna är välutbildad och engagerad personal. Vi utgår från dina behov och önskemål som du planerar tillsammans med din egen kontaktman, utifrån ett rehabiliterande och salutogent synsätt. Det innebär att vi har dig som person i fokus samt skriver en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha dina insatser.

Vi arbetar med och följer regelbundet upp socialstyrelsens kvalitetsregister Senior Alert, registret BPSD och Palliativa registret, allt för att du ska få en trygg och säker vård och omsorg i ditt boende.

Fakta

Boendestandard: 2 eller 3 rum och kök 

Lägenheter: 33 lägenheter

Hyreskostnad: Kontakta Laholmshem för aktuell hyra, 0430-151 10.

Typ av boende: Äldrelägenheter

Var i Laholm: Centralt i Laholm

Organisationsform: Kommunalt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ann-Christin Johansson
Sidan uppdaterad den 3 mars 2021