JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Seniorer / Boende / Solhemmet

Solhemmet

Solhemmet finns i Veinge cirka 5 km norr om Laholms centrum. Boendet består av 32 lägenheter, alla i markplan och med egen uteplats/altan. Vi är väldigt stolta över vår fina och lummiga trädgård som är utmärkt för utevistelse, aktivering och allehanda aktiviteter. Frodig grönska med träd, buskar och jordgubbar utgör en behaglig utemiljö året om.

Solhemmet ligger centralt i Veinge nära affärer och allmänna kommunikationer.

Aktiviteter

Solhemmet kan stoltsera med en stor och väl uppbyggd väntjänst som har många aktiviteter. Våra aktiviteter riktas både till boende på Solhemmet och till äldre i och kring Veinge. Exempel på aktiviteter är studiecirklar, sång & musik, bingo, gymnastik, tipsrundor, bussutflykter, kortspel, korsord och naturligtvis festligheter kring högtider m.m. Vi arrangerar tex. vårfest, grillning, kräftskiva, höstfest och naturligtvis festligheter kring påsk, pingst, midsommar och jul & nyår.

Service

Frisör, fotvård och läkare kommer till oss på inbokade tider eller enligt önskemål. Dessa tjänster betalar den enskilde själv.
Solhemmet har vårdpersonal på plats dygnet runt, även sjuksköterska.
Solhemmets restaurang är öppet för alla och vi är mycket stolta över att köket 2010 blev utnämnt till ”årets seniorkök”.

Mål och inriktning

På Solhemmet utgår vi från dina behov och önskemål. Hur din dag ska se ut planerar du tillsammans med din egen kontaktperson, allt för att du ska få en meningsfull och trygg tillvaro. Vi garanterar dig delaktighet kring dina önskemål och kring behov av träning och aktivering.

Fakta:

Boendestandard:1 rum och pentry med toalett och dusch. Källarförråd.

Lägenheter: 32 st. Gemensamt kök & vardagsrum på avdelningarna.

Hyreskostnad: Kontakta Laholmshem för aktuell hyra, 0430-151 10

Storlek: 37-48 kvm

Typ av boende: Särskilt boende

Var i Laholm: Veinge

Organisationsform: Kommunalt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ann-Christin Johansson
Sidan granskad den 27 oktober 2022