JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Seniorer / Boende / Tangon

Tangon

Tangon är ett äldreboende som ligger i utkanten av centrala Laholm och är byggt på 90-talet. Tangon består av två hus med vardera 16 platser. I ett av husen finns på bottenvåningen en demensavdelning. De två husen kallas för T-huset respektive Z-huset. 

I anslutning till det särskilda boendet finns även servicelägenheter.

Aktiviteter

Vi har på Tangon en person som arbetar med aktiviteter av olika slag, det finns både gemensamma och enskilda aktiviteter, allt efter ditt eget önskemål så långt det är möjligt. Exempel på aktiviteter kan vara promenad, fika, gymnastik, bingo, musikstunder, mm.

På Tangon har vi en vänstjänstgrupp som är flitiga och behjälpliga vid olika aktiviteter. Några gånger om året har vi Pub-afton och såklart traditionella firanden som kalkonmiddag, midsommarfirande och julfirande.

Service

Till Tangon kommer fotvårdsspecialist regelbundet och vi har även möjlighet att erbjuda frisör. Dessa tjänster betalar du själv för. 

Tandhygienist och tandläkare kan komma till dig på Tangon. Varannan vecka kommer även en läkare till Tangon som du kan träffa om behov finns. 

Mål och inriktning

På Tangon erbjuder vi vård och omsorg utifrån de behov du har. Här finns engagerad och kompetent personal dygnet runt som har som sin främsta uppgift att se till att du känner dig trygg. Varje person som bor på Tangon har en kontaktperson som hjälper dig med det lilla extra, det är också kontaktpersonen som upprättar genomförandeplanen tillsammans med dig, den som beskriver hur du vill ha din vardag.

Senior Alert, Palliativa registret, BPSD och socialstyrelsens kvalitetsregister är något som vi noga arbetar med och följer, allt för att du ska få en god och säker vård. På Tangon finns tillgång till sjuksköterska dygnet runt. 

Fakta

Boendestandard: 1 rum och pentry med toalett och dusch. Lägenheterna på bottenplan har en liten uteplats. 

Lägenheter: 32 rum

Hyreskostnad

Typ av boende: Särskilt boende, en demensavdelning 

Organisation: Kommunal

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ann-Christin Johansson
Sidan uppdaterad den 6 mars 2023