Nätverksmöte - ett samlat stöd

Upplever du att personer runt omkring dig har svårt att förstå din situation?
För att må bra behöver vi människor omkring oss. Goda relationer och ett gott socialt stöd kan vara ovärderligt när vi hamnar i svåra situationer.
Upplever du till exempel att:
- personer runt omkring dig har svårt att förstå din situation,
- du kört fast och inte vet hur du ska lösa din situation,
- har svårt att får rätt stöd och hjälp,
- du hamnat mellan stolarna,
- det är alldeles för få eller alldeles för många som vill hjälpa till,
- det behöver bli tydligt vem som hjälper till med vad,
- man behöver se till hela din situation?
Då kan du få hjälp genom ett nätverksmöte. Där samlar du viktiga personer från till exempel familj, släkt, vänner och professionella till ett och samma möte. Ni tar där del av varandras erfarenheter och tankar utifrån det som är bekymmersamt och pratar om hur ni gemensamt kan gå vidare framåt. Mötet kan även handla om din familj, ditt barn eller närstående.
Hur går det till?
Vi i Nätverkslaget är neutrala och erfarna mötesledare. Vi har tystnadsplikt och för inte några journaler.
När du kommer till oss börjar vi med att informera om hur ett nätverksmöte går till. Du kan, om du vill, ta med någon som stöd. Vill du gå vidare förbereder vi nätverksmötet tillsammans och du bestämmer vad mötet ska handla om och vem som ska bjudas in.
Vi pratar även om hur du kan känna dig trygg under nätverksmötet. Det är vår uppgift att se till att alla kommer till tals och att det pratas om det som bestämts. Vi bjuder även på fika. Efter nätverksmötet arbetar ni vidare med det som bestämts. Många gånger kan ett uppföljande möte vara bra.
Vad kostar det?
Nätverksmötena är kostnadsfria.
Hur får jag veta mer?
Du eller någon du känner kan kontakta oss i Nätverkslaget för mer information. För information behöver vi inte namn eller kontaktuppgifter.
Nätverkskarta
Nätverkskartan du ser här och två sidor enkla instruktioner kan du ladda ner via länkar i högerspalten (dator) eller längst ner om du tittar på en tablet eller mobil.
Innehållsansvarig: Ann-Christin Johansson
Sidan granskad den 8 november 2022