JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Stöd och omsorg / Tillfällig vistelse

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Tillfällig vistelse

Tidigare beslut om att inte bevilja hemtjänst eller hälso- och sjukvård för personer som vistas tillfälligt i Laholms kommun har upphävts. Från och med den 10 augusti kan därmed personer som har hemtjänst eller hemsjukvård i sin boendekommun också få insats i Laholms kommun.

Med coronapandemins spridning i samhället stod socialtjänsten i Laholms kommun med en mycket ansträngd situation i mitten av mars. Under rådande läge beslutades därför att inte bevilja hemtjänst eller hälso- och sjukvård för dem som vistas tillfälligt i Laholms kommun.

Beslutet togs för att säkra god vård för kommunens invånare och för att minska risken för smittspridning i samhället.

Nu är situationen betydligt lugnare. Nämndens ordförande har därför upphävt tidigare beslut. Så från och med den 10 augusti är det åter möjligt att för dem som vistas tillfälligt i Laholms kommun att få insatser från hemtjänst eller hälso- och sjukvård.

De som behöver tjänsten ska först höra av sig till sin boendekommun, som i sin tur kontaktar Laholms kommun.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 10 augusti 2020