Sök Kontakt

Cykling

I Laholm finns det mycket att upptäcka från cykelsadeln. Från cykelsadeln kan du på nära håll uppleva Laholms vackra och varierande natur – som ett Sverige i miniformat. Cykla utför sluttningen på Hallandsås, slingra dig fram på mountainbike i naturen, trampa längs vår fina kust eller välj någon av cykelvägarna som tar dig ut på den böljande landsbygden. Här kan du även testa på att köra BMX, för i Våxtorp hittar du Sveriges första BMX-hall.

Cykla Schysst

Oavsett vad och var du cyklar, vill vi uppmuntra dig att cykla schysst. Vill du lära mer om hur du är en schysst cyklist hittar du möjligheten bara ett klick bort. Följ länken och lär dig mer om hur du cyklar schysst i vår natur.

cyklaschysst.se

Mountainbike

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mounatinbikeled ”Buktenbanan”. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Här finns även en barnbana för nybörjaren och en teknikbana för den äventyrslystne. Mountainbikeleden ”Buktenleden” sträcker sig ända till Båstad via Kattegattleden. Du hittar även en mounatinbikeled i Skummeslövsstrand där leden ligger i Norra Skummeslövs naturreservat.

M

Vallåsens Bike Park är en av Sveriges bästa cykelparker och passar dig som älskar fart och adrenalin. Här på Hallandsås norra sluttning finns det 12 downhill-leder, flowbana, pumptrack, teknikbana och servering. Med hjälp av en sittlift tar du dig upp till toppen, och sedan finns det nedfarter som passar alla – oavsett om du är nybörjare, expert eller cross country-cyklist.

Vallåsen Länk till annan webbplats.

Kungsbyggets cykelpark erbjuder en unik möjlighet att prova på mountainbike-cykling, för här finns 9 leder där du cyklar både uppför och nedför på Hallandsås sluttning. Har du egen cykel och vill nyttja parkens samtliga leder och endurostigar köper du enkelt ett ledpass via deras webbsajt.

Cykelpark — Kungsbygget Äventyrspark Länk till annan webbplats.

Rekreationscykling och Kattegattsleden

För dig som vill uppleva strand och hav, böljande landsbygd, insjöar och skog från cykelsadeln är möjligheterna stora. I Laholm finns det gott om bilfria cykelvägar och ett varierat vägnät som erbjuder allt från snirkliga grusvägar och asfalterade småvägar att cykla på.

Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den är 39,5 mil lång och går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm passerar Kattegattleden de gemytliga kustorterna Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

Cykel

Landsvägscykling

Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierande och naturskön cykling på asfalterade småvägar. Hallandsåsens sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter.

C

Kartor och GPX-filer

Läs mer om våra märkta leder på Visit Laholm eller Naturkartan där det finns olika kartor över cykelturer för dig att ta del av.

Naturkartan Länk till annan webbplats.

Kartor över cyklingturer Länk till annan webbplats.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar i övermorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad:

Innehåll på sidan