Sök Kontakt


Vandringsleder

I Laholm finns flera mil av slingor och stigar att upptäcka. Att vara ute i naturen kan medföra en rad med positiva effekter för din hälsa, till exempel minskad stress och förbättrad psykisk hälsa. Det behöver dock inte alltid betyda lugn och ro. Ta dig uppför Hallandsåsens nordsluttning i Osbecks bokskogar eller längs med det gamla hedlandskapet på Mästocka ljunghed. Här finns flertalet natursköna motionsslingor och elljusspår med varierande svårighetsgrad att ge dig ut på.

Hallandsleden

Hallandsleden är en 38 mil lång vandringsled genom Halland. Leden går genom växlande natur i Hallands vackra inland. Börja i Koarp uppe på Hallandsåsen och vandra de 5,3 milen genom kuperat landskap och öppna åkrar fram till gränsen till Halmstad i norr. Längs med leden finns det flera vindskydd med grillplatser.

Tillsynen av Hallandsleden genom Laholms kommun delas av fem lokala föreningar.

Hallandsleden Länk till annan webbplats.

Vandring under jaktsäsongen hallandsleden

Vandra under jaktsäsongen | Hallandsleden Länk till annan webbplats.

 

Led

Övriga vandringsstigar och motionsslingor

Naturen utforskar du bäst till fots och glöm inte ta med picknickkorgen när du beger dig ut på en vandringstur i Laholms kommun. Tänk på när du rör dig i naturen att visa hänsyn till andra motionärer, ta med ditt skräp och värna om naturen.

I broschyren "Vandringsstigar och motionsslingor" presenteras fakta om flera slingor som finns i kommunen varvat med vackra foton, information om parkering, toaletter samt tips. Den finns att hämta på Turistbyrån, Medborgarservice i Stadshuset och Folkhälsocentrums reception.


Vandringsstigar och motionsslingor Pdf, 12.4 MB.

Kontakta Laholms kommun

Stängt just nu. Öppnar imorgon 08.00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:  |  Senast uppdaterad: