JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra
Uppleva och göra

Laholms kommun kan beskrivas på många sätt. En centralort med orörd stadskärna och många offentliga konstverk, ett barnvänligt badparadis, en härlig landsbygd samt sportfiskarnas och cyklisternas drömställe.

Oavsett vilken av traktens lockelser som du väljer att utforska blir du inte besviken. Laholms kommun är en idyll att återvända till. Året runt.

Historisk småstadsidyll

Laholm är Hallands äldsta stad som förstått att bevara sina historiska rötter. I Gamlebys vindlande gränder känns fortfarande medeltidens vingslag, medan Stortorget domineras av det vackra rådhuset från sent 1700-tal.

I Knäred hittar du platsen där Danmark och Sverige slöt fred 1613. I Hasslöv förs du med Lugnarohögen, en 3 000 år gammal grav, tillbaka till bronsåldern. 

Barnvänligt badparadis

Laholms badorter, Mellbystrand och Skummeslövstrand, bjuder på Västkustens längsta sandstrand, hela 12 kilometer lång. Här väntar salta bad och skön vila i sanddynerna. För den som föredrar söta bad finns många fina insjöar och friluftsbad..

Här bor du och äter gott

I Laholmstrakten är det gott att leva. Valfriheten är stor. Du bor nära naturen med närhet till sjöar och hav, trollska skogar och öppna landskap. Och du äter gott. Laholm bjuder på något för alla.

Välkommen.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 februari 2023