JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar

Anläggningar och sporthallar

Restriktioner gällande covid-19

Alla idrottsanläggningar är öppna för träning igen. Omklädningsrummen får användas men det bästa är om man duschar och byter om hemma.

Var rädda om varandra, tänk på att hålla minst 1,5 meters avstånd. Tack för visad hänsyn!

All träning ska ske utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer. Att träna smittsäkert är var och ens ansvar:
Stanna hemma om du är sjuk eller har symptom.
Tvätta/sprita händerna ofta.
Håll avstånd.

För mer info, se kommunens hemsida:
https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset/

Boka gärna själv. Det gör du här https://247.laholm.se/bokning/ 

 

I Laholms kommun finns ett rikt utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. 

En hel del sköts av olika föreningar i samarbete med kommunen och är i första hand till för föreningens egen verksamhet. Exempelvis sköts många fotbollsplaner av ortens fotbollsförening.

Det finns ett flertal anläggningar som används av både föreningar, privatpersoner och alla andra som vill använda dem. Totalt finns 8 idrottshallar och 7 gymnastiksalar som bokas av både föreningar, privatpersoner, företag och övriga.

På Glänninge och Veinge konstgräsplan kan fotbollsföreningarna boka tider under november-mars. 

I anslutning till Lagaholmshallarna finns Sparbanksvallen där all slags friidrott kan utövas. Där finns också en multisportarena och en parkouranläggning. Båda är gratis att använda och behöver inte bokas.

Hösten 2017 blev en ny multisportarena färdig intill Mellbystrandsskolans idrottshall.

På Sparbanksvallen finns också två padelbanor som bokas av Fritidsenheten. Priset varierar mellan 120:- till 200:- per timme beoende av vilken dag och tid du bokar. Padelrack kan hyras och bollar köpas i Folkhälsocentrums reception.

Inte långt från Sparbanksvallen intill Folkhälsocentrum finns skatepark, boulebana och utegym. Dessa kan användas av alla som vill och är helt gratis.

Utegym finns också i entrén till Hökafältet, där det finns ett antal olika motionsslingor att välja mellan. Utegym finns även i Knäred, Våxtorp, Hishult samt Lilla Tjärby.

Kommunala motionsslingor och vandringsstigar finns förutom på Hökafältet också i Laholm, Genevad, Veinge, Knäred och Våxtorp. 

Förutom de kommunala motionsslingorna och vandringsstigarna finns ett antal andra uppmärkta slingor och stigar som inte är kommunala.

Länsstyrelsen har vandringsstigar i naturreservaten Osbeck Bokskogar, Blåalt och Göstorps Skog. Dessutom finns vandringsstigar i Hjörneredsområdet, Knäred och i Skummeslövsstrand som sköts av andra aktörer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Marita Svanberg
Sidan uppdaterad den 26 augusti 2021