JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Anläggningar och sporthallar

Ändrade restriktioner gällande covid-19

Måndagen den 25 januari öppnas inomhusanläggningarna för föreningsdriven barn- och ungdomsverksamhet för de födda 2005 eller senare. 
Tisdagen den 19 januari öppnades utomhusanläggningarna upp för alla åldrar, både föreningar och allmänhet.
Omklädningsrummen är stängda. 

För mer info, se kommunens hemsida:
https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset/

I Laholms kommun finns ett rikt utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. 

En hel del sköts av olika föreningar i samarbete med kommunen och är i första hand till för föreningens egen verksamhet. Exempelvis sköts många fotbollsplaner av ortens fotbollsförening.

Det finns ett flertal anläggningar som används av både föreningar, privatpersoner och alla andra som vill använda dem. Totalt finns 8 idrottshallar och 7 gymnastiksalar som bokas av både föreningar, privatpersoner, företag och övriga.

På Glänninge och Veinge konstgräsplan kan fotbollsföreningarna boka tider under november-mars. 

I anslutning till Lagaholmshallarna finns Sparbanksvallen där all slags friidrott kan utövas. Där finns också en multisportarena och en parkouranläggning. Båda är gratis att använda och behöver inte bokas.

Hösten 2017 blev en ny multisportarena färdig intill Mellbystrandsskolans idrottshall.

På Sparbanksvallen finns också två padelbanor som bokas av Fritidsenheten. Priset varierar mellan 120:- till 200:- per timme beoende av vilken dag och tid du bokar. Padelrack kan hyras och bollar köpas i Folkhälsocentrums reception.

Inte långt från Sparbanksvallen intill Folkhälsocentrum finns skatepark, boulebana och utegym. Dessa kan användas av alla som vill och är helt gratis.

Utegym finns också i entrén till Hökafältet, där det finns ett antal olika motionsslingor att välja mellan.

Kommunala motionsslingor och vandringsstigar finns förutom på Hökafältet också i Laholm, Genevad, Knäred och Våxtorp. 

Förutom de kommunala motionsslingorna och vandringsstigarna finns ett antal andra uppmärkta slingor och stigar som inte är kommunala.

Länsstyrelsen har vandringsstigar i naturreservaten Osbeck Bokskogar, Blåalt och Göstorps Skog. Dessutom finns vandringsstigar i Hjörneredsområdet, Knäred och i Skummeslövsstrand som sköts av andra aktörer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Marita Svanberg
Sidan uppdaterad den 24 januari 2021