Du är här: Start / Uppleva & göra / Anläggningar och sporthallar

Anläggningar och sporthallar

I Laholms kommun finns ett rikt utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. 

En hel del sköts av olika föreningar i samarbete med kommunen och är i första hand till för föreningens egen verksamhet. Exempelvis sköts många fotbollsplaner av ortens fotbollsförening.

Det finns ett flertal anläggningar som används av både föreningar, privatpersoner och alla andra som vill använda dem. Totalt finns 7 st idrottshallar och 6 gymnastiksalar som bokas av både föreningar, privatpersoner, företag och övriga.

På Glänninge konstgräsplan kan fotbollsföreningarna boka tider under november-mars. Ytterligare en konstgräsplan med placering på gamla Veinge grusplan kommer att färdigställas under 2018.

I anslutning till Lagaholmshallarna finns Sparbanksvallen där all slag friidrott kan utövas. Sparbanksvallen har under senaste åren utökats med bland annat en multisportarena och en parkouranläggning. Båda är gratis att använda och behöver inte bokas.

Hösten 2017 blev en ny multisportarena färdig intill Mellbystrandsskolans idrottshall.

På Sparbanksvallen finns också två padelbanor som bokas av Fritidsenheten. Priset varierar mellan 120:- till 200:- per timme beoende av vilken dag och tid du bokar. Padelrack kan hyras i Folkhälsocentrums reception.

Inte långt från Sparbanksvallen intill Folkhälsocentrum finns skatepark, boulebana och utegym. Dessa kan användas av alla som vill och är helt gratis.

Utegym finns också i entrén till Hökafältet, där det finns ett antal olika motionsslingor att välja mellan.

Kommunala motionsslingor och vandringsstigar finns förutom på Hökafältet också i Laholm, Genevad, Knäred och Våxtorp. 

Förutom de kommunala motionsslingorna och vandringsstigarna finns ett antal andra uppmärkta slingor och stigar som inte är kommunala.

Länsstyrelsen har vandringsstigar i naturreservaten Osbeck Bokskogar, Blåalt och Göstorps Skog. Dessutom finns vandringsstigar i Hjörneredsområdet, Knäred och i Skummeslövsstrand som sköts av andra aktörer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annette Tillgren
Sidan uppdaterad den 8 juni 2017

Kontakt

Enhetschef fritid

Christer Johansson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-153 15
Mobil: 070-920 20 16
Fax: 0430-153 21
Besöksadress:
Folkhälsocentrum
Bättringsvägen 4 Laholm

Anläggningsintendent

Annette Tillgren
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-153 02
Mobil: 0705-09 31 66
Fax: 0430-153 21
Besöksadress:
Folkhälsocentrum
Bättringsvägen 4 Laholm