JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar

Anläggningar och sporthallar

Viktig information angående uthyrning av kommunens hallar med anledning av händelseutvecklingen i Ukraina!

Det är ingen som går obemärkt av händelseutvecklingen i Ukraina och det är högst troligt att allt fler i kommunen kommer att påverkas, inte minst föreningslivet.

I helgen anlände de första flyktingarna till Vallberga gymnastiksal vilket innebär att all verksamhet i hallen fått ställas in. Fritidsenheten står i stand-by för att ta emot fler flyktningar och därmed eventuellt behöva stänga fler hallar.

Än så länge vet vi inte vilka hallar som kan komma att påverkas, men vi håller er uppdaterade. Tills ni får vidare information ifrån oss kan ni fortsätta med er verksamhet i hallarna som vanligt.

Krisen kan komma att innebära att vi behöver prioritera om vad gäller personal och hantering av olika ärenden. Det kan också bli så att vi kommer att bli tvungna att omprioritera vad våra hallar kommer att användas till. Även här håller vi er uppdaterade.

Covid-19

Från och med onsdagen den 9 februari upphör restriktionerna i våra idrottsanläggningar.  

Gymnastiksalar, idrottshallar och omklädningsrum går bra att använda som vanligt. 

Var rädda om varandra och visa fortsatt omtanke, håll gärna avstånd och stanna hemma vid symptom.  

För mer info, se kommunens hemsida:
https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset/

Webbokningen är öppen så det går bra att boka själv. Det gör du här https://247.laholm.se/bokning/

 

I Laholms kommun finns ett rikt utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. 

En hel del sköts av olika föreningar i samarbete med kommunen och är i första hand till för föreningens egen verksamhet. Exempelvis sköts många fotbollsplaner av ortens fotbollsförening.

På Glänninge och Veinge konstgräsplan kan fotbollsföreningarna boka tider under perioden november-mars genom fritidsenheten. 

Totalt finns 8 idrottshallar och 8 gymnastiksalar som kan bokas av både föreningar, privatpersoner och företag.

I anslutning till Lagaholmshallarna finns Sparbanksvallen där all slags friidrott kan utövas. Där finns också en multisportarena och en parkouranläggning. Båda är gratis att använda och behöver inte bokas.

På Sparbanksvallen finns också två padelbanor (utomhusbanor) som bokas av fritidsenheten. Priset varierar mellan 120:- till 200:- per timme beoende på vilken dag och tid du bokar. Padelrack kan hyras och bollar köpas i Folkhälsocentrums reception.

Precis bredvid Sparbanksvallen och intill Folkhälsocentrum finns skatepark, boulebanor och utegym. Dessa kan användas av alla som vill och är helt gratis.

Utegym finns också i entrén till Hökafältet, i Knäred, Våxtorp, Hishult och i Lilla Tjärby. 

Hösten 2017 blev en ny multisportarena färdig intill Mellbystrandsskolans idrottshall.

Kommunala motionsslingor och vandringsstigar finns på Hökafältet med ett antal olika slingor att välja mellan. Det finns det även i Laholm, Genevad, Veinge, Knäred och Våxtorp. 

Förutom de kommunala motionsslingorna och vandringsstigarna finns ett antal andra uppmärkta slingor och stigar som inte är kommunala.

Länsstyrelsen har vandringsstigar i naturreservaten Osbeck Bokskogar, Blåalt och Göstorps Skog. Dessutom finns vandringsstigar i Hjörneredsområdet, Knäred och i Skummeslövsstrand som sköts av andra aktörer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Marita Grahn
Sidan uppdaterad den 14 mars 2022