JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar

Anläggningar och sporthallar

 

Vad vill du boka? Gymnastiksal, idrottshall eller någon annan idrottsanläggning?


Det gör du här! https://247.laholm.se/bokning/

 

I Laholms kommun finns ett rikt utbud av idrotts- och fritidsanläggningar. 

En hel del sköts av olika föreningar i samarbete med kommunen och är i första hand till för föreningens egen verksamhet. Exempelvis sköts många fotbollsplaner av ortens fotbollsförening.

På Glänninge och Veinge konstgräsplan kan fotbollsföreningarna boka tider under perioden november-mars genom fritidsenheten. 

Totalt finns 8 idrottshallar och 8 gymnastiksalar som kan bokas av både föreningar, privatpersoner och företag.

I anslutning till Lagaholmshallarna finns Sparbanksvallen där all slags friidrott kan utövas. Där finns också en multisportarena och en parkouranläggning. Båda är gratis att använda och behöver inte bokas.

På Sparbanksvallen finns också två padelbanor (utomhusbanor) som bokas av fritidsenheten. Priset varierar mellan 120:- till 200:- per timme beoende på vilken dag och tid du bokar. Padelrack kan hyras och bollar köpas i Folkhälsocentrums reception.

Precis bredvid Sparbanksvallen och intill Folkhälsocentrum finns skatepark, boulebanor och utegym. Dessa kan användas av alla som vill och är helt gratis.

Utegym finns också i entrén till Hökafältet, i Knäred, Våxtorp, Hishult och i Lilla Tjärby. 

Hösten 2017 blev en ny multisportarena färdig intill Mellbystrandsskolans idrottshall.

Kommunala motionsslingor och vandringsstigar finns på Hökafältet med ett antal olika slingor att välja mellan. Det finns det även i Laholm, Genevad, Veinge, Knäred och Våxtorp. 

Förutom de kommunala motionsslingorna och vandringsstigarna finns ett antal andra uppmärkta slingor och stigar som inte är kommunala.

Länsstyrelsen har vandringsstigar i naturreservaten Osbeck Bokskogar, Blåalt och Göstorps Skog. Dessutom finns vandringsstigar i Hjörneredsområdet, Knäred och i Skummeslövsstrand som sköts av andra aktörer.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Marita Grahn
Sidan uppdaterad den 16 december 2022