JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar / Folkhälsocentrum / Aktuellt

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Aktuellt på Folkhälsocentrum

Kommunala simhallar öppnar upp igen

Hallands kommuner har tagit ett gemensamt beslut att öppna upp vissa kultur- och fritidsanläggningar igen, under förutsättning att pandemilagen och begränsningsförordningen följs.

Det innebär att från och med måndagen den 12 april kommer Folkhälsocentrum öppna upp viss verksamhet i liten skala. Det är viktigt att alla följer gällande råd och restriktioner och ser till att inte överskrida det maximala antalet personer som får vistas i lokalerna samtidigt, vilket är max 6 personer i omklädningsrummen och max 4 personer i duschrummen.

Detta är vad som kommer öppnas upp i första skedet:

  • Motionssimmet öppnar på tisdagar och torsdagar 06.00-08.00 från och med 13 april. Aktivitetsbassängen kommer hållas stängd dessa tider, den är endast öppen för bokningar (se nedan). Basturna hålls stängda.
  • Aktivitetsbassängen öppnar upp för bokade tider kallade "Medicinskt motiverat bad". Medicinskt motiverat bad = du uppvisar ett intyg från vårdgivare (läkare, barnmorska, sjukgymnast) där det framgår att bad/simning är en del av din rehabilitering. Priset som gäller är kommunens taxa, dvs 325:-/timme om man tillhör grupp med funktionshinder/personkrets med särskilda behov/LSS som tillhör Laholms kommun. Alla övriga 850:-/timme. Tid bokas via mail till jeanette.bengtsson@laholm.se eller på telefon 0430-153 07.
  • Gymmet öppnar för bokade tider. Måndag och onsdag 09.00-19.00, tisdag och torsdag 06.00-19.00, fredag 09.00-18.00 och lördag 10.30-15.00. Max 4 personer får vistas i gymmet samtidigt. Tid bokas i kassan eller på telefon 0430-153 00. Ingång sker via caféet då omklädningsrum och duschar endast är öppna för våra simskolor.
  • Caféet öppnar för försäljning av kaffe, te och kylda drycker under ovanstående öppettider.
  • Stimmet utökar sin verksamhet med vuxenträning. För mer info om det, ta kontakt direkt med föreningen.

En nyhet! Stationsträning på utegymmet måndagar och torsdagar 17.00-18.00. Endast drop-in som betalas i kassan, kvittot gäller som biljett hos ledaren. Max 8 personer. Pris 100:- vuxen, 80:- pensionär/ungdom per gång.

Simskola

Som tidigare fortsätter vi bedriva grundskolans simskola samt våra egna simskolor. När det gäller simskola är max en medföljande tillåten, och vi kommer även uppmana föräldrar att INTE följa med in i omklädningsrummen (max 6 personer) och duschrummen (max 4 personer) då vi i och med de nya kvadratmeterbestämmelserna endast kommer ha utrymme till barnen. I aktivitetsbassängens omklädningsrum/duschar gäller max 2 personer.

För mer info, se kommunens hemsida: https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset/ (länk till laholm.se)

Vid eventuella frågor kan man ringa 0430-153 00 måndag-fredag mellan 09.00-18.00 samt lördagar 11.00-15.00.

För mer info, se kommunens hemsida: https://www.laholm.se/nyheter/information-kring-coronaviruset/

Vid eventuella frågor kan man ringa 0430-153 00 måndag-fredag mellan 09.00-18.00 samt lördagar 11.00-15.00.

 

Gällande Babysim/Minisim och Covid-grupperna vårterminen 2021

Då restriktionerna fortfarande kvarstår och vi inte vet när/om det kommer förändras så har vi beslutat att betala tillbaka terminsavgifterna för babysim/minisim och Covid-grupperna.

Skicka ett mejl till catarina.axelsson@laholm.se
Vi behöver följande uppgifter för att kunna göra en utbetalning:
Clearingnummer/bankkontonummer, fullständigt namn och adress.
Meddela även vilken kurs du deltagit i, samt veckodag och tid.

 

Corona-information

För att Corona-säkra i simhallen har vi tills vidare stängt ångbastun, samt höjt temperaturen i våra övriga bastur. Klorhalten i vattnet är höjd. Vi har även ställt in bastuviftningarna och tagit bort fruktfaten från vattengymporna och relaxkvällarna.

Vi har uppdaterat våra trivselregler på Folkhälsocentrum och på våra utebad

De nya reglerna för Folkhälsocentrum finns under fliken "Trivselregler".
De nya reglerna för utebaden finns under fliken "Utomhusbassänger". 

Anmälningsrutiner

Se hur du går tillväga på https://www.laholm.se/uppleva_gora/anlaggningar-och-sporthallar/folkhalsocentrum/anmalningsrutiner/

Skåp i omklädningsrum

Vi har skåp i både herrarnas och damernas omklädningsrum som låses med hänglås. Hänglås finns till försäljning i receptionen, men det går även bra att ha med egna lås.

Flythjälpmedel

Då vi har märkt att simskolemateriel (simplattor och simdynor) använts på fel sätt så tillhandahåller Folkhälsocentrum inte längre detta till allmänheten.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jeanette Bengtsson
Sidan uppdaterad den 8 april 2021