JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Anläggningar och sporthallar / Folkhälsocentrum / Verksamheter / Babysim/Minisim / Babysim/Minisim

Babysim/Minisim

 

Babysim – bra att veta

Vad är babysim?
• Babysim är en verksamhet för barn upp till 2 år som bedrivs av utbildad instruktör i minst 32 gradigt vatten.
• Vi tränar vattenvana, respekt för vatten och självlivräddning samtidigt som du och ditt barn har en mysig stund tillsammans.

Hur kan vi förbereda oss hemma?
• Vänj barnet successivt vid att bada i vatten som är 34 grader (så varmt är vattnet i bassängen där vi bedriver babysim).
• Införskaffa en babysimbyxa. Den ska vara åtsittande runt midja och lår. Finns att köpa i de flesta klädaffärer som säljer barnkläder, vi har även ett litet sortiment med byxor som säljs i receptionen.

När vi kommer till badet:
• Barnvagnar tar mycket plats och får inte ställas inne i omklädningsrummen eller i simhallen. Vi har en liten barnvagnsparkering på vägen in mot omklädningsrummen, men om du har möjlighet får du gärna lämna vagnen hemma. Babyskyddet går utmärkt att transportera det lilla barnet i, både i omklädningsrum/duschrum och på väg till bassängen.
• Till våra skåp behöver ni hänglås. (Finns att köpa i kassan).
• ALLA SKA TVÄTTA SIG NAKNA, både kropp och hår. Bort med smink. Efter duschning så torka barnet och ta på torra badkläder. Håll barnet varmt och torrt med handduk.

När ska vi stanna hemma?
• Du som förälder ska betrakta barnet som friskt, dvs inget bad om barnet:
-är allmänpåverkat av sjukdom
-har feber
-har ögoninflammation
-är magsjukt

 

Babysim
Manet: från 3 månader
Mussla: från 6 månader, nybörjare
Räka: från 6 månader, fortsättning (du ska ha gått antingen Manet eller Mussla innan, eller annat babysim). I Räkan kan man gå mer än en termin.
Sjöstjärna: från 12 månader (valfritt om du vill gå mer än en termin i gruppen Sjöstjärnan eller om barnet ska gå vidare till minisims-grupperna).
Säl: från 18 månader (du ska ha gått Sjöstjärnan innan).

Minisim
Minisim är för barn som är minst 18 månader. Lektioner sker både på grunt och djupt vatten.
Clownfisk: inga förkunskaper krävs. målet är att öva vattenvana och självlivräddning.
Delfin: kunskapskravet är att kunna hoppa i själv på grunt vatten samt att kunna doppa sig. Målet är att öka vattenvanan samt att fortsätta med självlivräddningsövningar. Vi strävar efter samma mål som i simskolans nivå 1 (hoppa, doppa, glida, flyta samt att kunna självlivräddning).

Självlivräddning = att efter att ha trillat i på djupt vatten kunna ta sig tillbaka till kanten/därifrån man trillade i.

 

Med reservation för ändring.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Mats Altemyr
Sidan uppdaterad den 28 september 2021