JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bibliotek

Biblioteken i Laholm är just nu inte en mötesplats

På grund av de skärpta allmänna råden för att minska smittspridning av covid-19 i Halland anpassar biblioteket verksamheten till och med 13 december. Detta kan komma att förlängas.

Du är välkommen till biblioteket för snabba ärenden gällande utlåning och återlämning, förutsatt att du är fullt frisk. Vi ber dig att klara av ditt ärende på max 15 minuter och hålla rekommenderat avstånd till medbesökare och personal.

Biblioteken har ordinarie öppettider, med undantag för att tidningshörnan på Stadsbiblioteket är stängd. 

Bokbussen kör enligt ordinarie turlista och tar emot en person/en familj i taget.

Utförligare information om hur bibliotekens service påverkas och vad du som besökare behöver tänka på hittar du på undersidan Covid-19 på denna webbsida. Du kommer direkt till sidan om du klickar på rubriken ovan: "Biblioteken i Laholm är just nu inte en mötesplats". 

Utökad service med anledning av covid-19

Vi erbjuder Take Away för dig som inte vill eller kan besöka våra bibliotek just nu. 

För dig som inte vill gå in i biblioteket erbjuder vi temabokkassar vid dörren.

Tillhör du en riskgrupp? Då kan du få böcker direkt hem till dig. Kommunens transporttjänst kan kostnadsfritt bistå med att hämta och återlämna böcker.

Läs mer om våra tjänster under rubriken "Utökad service med anledning av covid-19" eller klicka på rubriken ovan.

 

Bibliotekets program hemifrån

När allt inte är som vanligt och det blir svårare för oss att genomföra våra program som tänkt finns det i alla fall möjlighet att krypa upp hemma i soffan och titta på programmen. På undersidan "Program" ligger alla våra digitala program samlade. Där hittar du sagostunder, boktips, författarsamtal och författaruppläsningar. Klicka på rubriken för att komma direkt till sidan.

  

Lån av studerandedator

Du som är inskriven på Vuxenutbildningen i Laholm kan i mån av tillgång få låna en bärbar studerandedator genom Stadsbiblioteket.

För att få låna dator skall du uppvisa ett aktuellt studiebevis som du får genom administrationen på Vuxenutbildningen, id-kort samt bibliotekslånekort. Har du inget lånekort så hjälper personalen på Stadsbiblioteket dig att skaffa ett.

 

Har du svårt att läsa?

 

Då ska du pröva LEGIMUS - appen för dig som har svårt att läsa!

Med Legimus kan du kan själva ladda ner och lyssna på talböcker i din telefon eller surfplatta.

Kontakta biblioteket så kan vi registrerar dig och visa hur du kommer i gång med Legimus.

 

Boktips 

Personalens boktips

     

Varje månad tipsar någon ur personalen om några av sina bokfavoriter. Kanske våra favoriter kan bli era favoriter? Du hittar boktipsen under rubriken "Boktips och inspiration" här på sidan. Du kan även klicka på rubriken "Personalens boktips".

Boktips från Anki Lindau, biblioteksassistent

Kontrahenterna av Denise Rudberg är en berättelse om de kvinnliga kodknäckarna på Karlaplan 4. Kvinnorna som under andra världskriget gjorde en insats för Sveriges säkerhet.

 

HBTQ-boktips


Här samlar vi bra böcker för vuxna, som alla handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller hur det är att vara könsöverskridande. Klicka på rubriken "HBTQ-tips" så kommer du till boktipslistan.

Nya titlar

Jag lever och du hör mig inte (2020) av Daniel Arsand

Lisa och Lilly (2020) av Mian Lodalen

Nätterna på Winterfeldtplatz (2020) av Elin Boardy

 

Vill du ställa ut i Stadsbiblioteket?

Är du, som amatör, intresserad av att ställa ut något du skapat? Samlar du på något och vill gärna visa upp din fina samling för andra? Vill du presentera din förening?

På Stadsbiblioteket i Laholm kan du ställa ut dina verk, din samling eller din presentation. Vi har fyra skärmar med fram- och baksida samt flera mindre glasskåp som står till ditt förfogande.

Ta gärna kontakt med Anna Björk e-mejl anna.bjork@laholm.se eller på tfn. 0430-151 57, 151 50.

 

Tillgänglighet på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har handikapparkering precis utanför Stadshuset, belägen ca 5 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss ner till källaren. På entréplan finns även handikapptoalett. En bärbar slinga finns att tillgå vid arrangemang. Kontakta gärna Stadsbiblioteket på telefon: 0430-151 51, 0430-151 50 om du har frågor kring arrangemang och tillgänglighet, eller skicka mail till biblioteket@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 16 november 2020