Du är här: Start / Uppleva & göra / Bibliotek

Bibliotek

 

Lördagskul
Historielyssnarna - The Gothenburg Combo

Stadsbiblioteket 25 november kl. 11 

David och Thomas spelar sig igenom historien och tar dig med på en svindlande resa. De landar i 1700-talet, i en fäbod i Dalarna, i ABBA:s glammiga 70-tal och mitt i vår egen samtid! Du får också vara med och sjunga och lära dig några folkdanssteg.
Ålder: 8-12 år. Boka biljetter gratis på tel: 0430-151 51, 151 50.
(I samarbete med Kultur i Halland)                                                 

Pressreader

Tidskrifts- & tidningsläsare!

Nu kan du läsa över 5000 tidningar och tidskrifter på över 60 språk via PressReader.

Vad är PressReader?

I PressReader kan du läsa tidningar och tidskrifter i din telefon, surfplatta eller på datorn. Appen PressReader finns att ladda ner till iPhone/iPad, Android och Windows.
Det finns över 5000 lokala, nationella och internationella tidningar och tidskrifter från fler än 100 länder på över 60 språk.

Så gör du

Antingen bokar du en tid på bibliotekets publika datorer eller så ber du personalen om lösenord för att logga in på bibliotekets wifi. Har du med egen telefon, surfplatta eller dator kan du under tre dagar läsa de tidningar/tidskrifter som du laddat ner, var du än befinner dig.

Installera appen

Om du vill använda PressReader på en smartphone eller surfplatta så måste du installera en app första gången du ska använda PressReader. Appen heter "PressReader" och är gratis. Du hittar den i App Store, Windows apps eller GooglePlay. Du kan också använda PressReader på din eller bibliotekets datorer, www.pressreader.com. Då behöver du inte installera någonting.

Hej, alla släktforskare!

Nu finns SVAR:s Digitala forskarsalen på bibliotekets släktforskardator.

Du kan även få tillgång till Sveriges dödsbok 1901 – 2013 på cd. Fråga efter skivan i utlåningsdisken.

Boktips och inspiration

Varje månad kommer det nya, personliga boktips från vår personal. Ni hittar alla nya och gamla tips under fliken "Boktips och inspiration.

Vi ger alla en möjlighet att läsa!

 

För många är det inte en självklarhet att kunna läsa en skriven text. Tillsammans arbetar Laholms bibliotek och Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, för att ge alla en möjlighet att läsa.

I dag har mer än en miljon svenskar en läsnedsättning. Behoven kan vara olika. En del behöver lättlästa böcker, andra behöver talböcker eller kanske taktila böcker.

Kom gärna in på biblioteket och hör om alla de möjligheter som finns att läsa, lyssna och känna oavsett förmåga och potential.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 6 november 2017

Kontaktuppgifter

Biblioteket
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-151 50, 151 51
Fax: 0430-151 60
Humlegången 6
312 30 Laholm

Bibliotekschef

Marie Erge
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-151 62
Humlegången 6
312 80 Laholm

Bibliotekskatalog

Följ biblioteket på Facebook