JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bibliotek

Stängda bibliotek med utlämningsservice

Med anledning av regeringens skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 är biblioteksverksamheten fortsatt begränsad med stängda lokaler.

Men måndagen den 11 januari öppnar vi upp för möjligheten att via bokade utlämningstider hämta reservationer. För att boka en tid skicka ett mejl till biblioteket eller ring oss under tiderna vi har bemannat. Under dessa tider finns vi även tillgängliga för service och handledning via telefon och mejl.

Det finns fortsatt möjlighet till självservice med kopiering och utskrifter i Stadshusets foajé i Laholm, för brådskande ärenden som inte kan lösas på annat vis.

Följande tider gäller endast för tidsbokad utlämning:

Stadsbiblioteket
Måndag, tisdag 10–16
Onsdag, torsdag 12–18
Fredag 10–16
Telefon0430-151 50, 151 51
E-post: biblioteket@laholm.se

Våxtorps bibliotek 
Torsdag 15–18
Telefon: 0430-150 88
E-post: vaxtorpsbibliotek@laholm.se

Knäreds bibliotek
Måndag 15–18
Telefon: 0430-158 43 
E-post: knaredsbibliotek@laholm.se

Bokbussen kör ej.

Hitta mer information på underrubriken Covid-19

Bibliotekets program hemifrån

När allt inte är som vanligt och det blir svårare för oss att genomföra våra program som tänkt finns det i alla fall möjlighet att krypa upp hemma i soffan och titta på programmen. På undersidan "Program" ligger alla våra digitala program samlade. Där hittar du sagostunder, boktips, författarsamtal och författaruppläsningar. Klicka på rubriken för att komma direkt till sidan.

Just nu: Digitala föräldraskapsföreläsningar med Micke Gunnarsson
Klicka på rubrikerna nedan för att komma direkt till filmerna.Tillgängligt till 24 februari. Mer information hittar du under "Program".

Föräldraskap i en digital tidsålder och Hur kan vi skapa mer flow i föräldraskapet

 

Har du svårt att läsa?

 

Då ska du prova LEGIMUS - appen för dig som har svårt att läsa!

Med Legimus kan du kan själva ladda ner och lyssna på talböcker i din telefon eller surfplatta.

Kontakta biblioteket så kan vi registrerar dig och visa hur du kommer i gång med Legimus. 

 

Boktips 

Personalens boktips 

     

Varje månad tipsar någon ur personalen om några av sina bokfavoriter. Kanske våra favoriter kan bli era favoriter? Du hittar boktipsen under rubriken "Boktips och inspiration" här på sidan. Du kan även klicka på rubriken "Personalens boktips".

Anna Braun, bibliotekarie på Stadsbiblioteket och Bokbussen tipsar om:

Min Fars hemlighet, Ilkas arv och Den tredje systern av Sara Blædel

"Jag vill tipsa om en trilogi som handlar om något så annorlunda som en begravningsbyrå och utspelar sig i Wisconsin i USA, och i Danmark. Böckerna är skrivna av Sara Blædel. Tidigare har hon skrivit spänningsromaner, vilket dessa inte är, även om det finns spännande inslag".

 

HBTQ-boktips


Här samlar vi bra böcker för vuxna, som alla handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller hur det är att vara könsöverskridande. Klicka på rubriken "HBTQ-tips" så kommer du till boktipslistan.

Nya titlar

Jag lever och du hör mig inte (2020) av Daniel Arsand

Lisa och Lilly (2020) av Mian Lodalen

Nätterna på Winterfeldtplatz (2020) av Elin Boardy

 

Vill du ställa ut i Stadsbiblioteket?

Är du, som amatör, intresserad av att ställa ut något du skapat? Samlar du på något och vill gärna visa upp din fina samling för andra? Vill du presentera din förening?

På Stadsbiblioteket i Laholm kan du ställa ut dina verk, din samling eller din presentation. Vi har fyra skärmar med fram- och baksida samt flera mindre glasskåp som står till ditt förfogande.

Ta gärna kontakt med Anna Björk e-mejl anna.bjork@laholm.se eller på tfn. 0430-151 57, 151 50.

 

Tillgänglighet på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har handikapparkering precis utanför Stadshuset, belägen ca 5 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss ner till källaren. På entréplan finns även handikapptoalett. En bärbar slinga finns att tillgå vid arrangemang. Kontakta gärna Stadsbiblioteket på telefon: 0430-151 51, 0430-151 50 om du har frågor kring arrangemang och tillgänglighet, eller skicka mail till biblioteket@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Kyttä
Sidan uppdaterad den 8 januari 2021