JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bibliotek

Biblioteken i Laholm lanserar ny webbplats

Numera hittar du bibilotekets hemsida på https://bibliotek.laholm.se/ eller genom att klicka på bilden ovan. 

Begränsad service 

Från och med tisdagen den 9 februari 

Biblioteket är fortfarande ingen mötesplats och vi erbjuder endast begränsad service. Du får göra kortare besök på max 15 minuter för att hämta och återlämna det du har lånat. Öppettiderna är förkortade och Bokbussen kör inte. 

Det finns ett maxantal för besökare samtidigt på biblioteken vilket betyder att du kan behöva vänta i kö utanför biblioteket. 

Stadsbiblioteket (max 20 personer) 
Måndag, tisdag: 10-16
Onsdag, torsdag: 12-18
Fredag: 10-16

Knäreds bibliotek (max 2 personer) 
Måndag: 15-18

Våxtorps bibliotek: (max 4 personer) 
Torsdag: 15-18

Bokbussen: 
Kör inte
 

Utförligare information om hur bibliotekens service påverkas och vad du som besökare behöver tänka på hittar du på undersidan Covid-19 på denna webbsida. Du kommer direkt till sidan om du klickar på rubriken ovan: "Begränsad service”. 

 

Bibliotekets program hemifrån

När allt inte är som vanligt och det blir svårare för oss att genomföra våra program som tänkt finns det i alla fall möjlighet att krypa upp hemma i soffan och titta på programmen. På undersidan "Program" ligger alla våra digitala program samlade. Där hittar du sagostunder, boktips, författarsamtal och författaruppläsningar. Klicka på rubriken för att komma direkt till sidan.

 

Har du svårt att läsa?

 

Då ska du prova LEGIMUS - appen för dig som har svårt att läsa!

Med Legimus kan du kan själva ladda ner och lyssna på talböcker i din telefon eller surfplatta.

Kontakta biblioteket så kan vi registrerar dig och visa hur du kommer i gång med Legimus. 

 

Boktips 

Personalens boktips 

 

Varje månad tipsar någon ur personalen om några av sina bokfavoriter. Kanske våra favoriter kan bli era favoriter? Du hittar boktipsen under rubriken "Boktips och inspiration" här på sidan. Du kan även klicka på rubriken "Personalens boktips".

Boktips från Anna Braun, bibliotekarie på Bokbussen och Stadsbiblioteket

Förintelsens barn av Margit Silberstein och Museet för krossade drömmar av Elizabeth Buchan.

Jag vill tipsa om de två senaste böckerna som jag läst. De båda böckerna har inte så mycket gemensamt, men båda skildrar dåtid och nutid på något sätt.

 

HBTQ-boktips

Här samlar vi bra böcker för vuxna, som alla handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller hur det är att vara könsöverskridande. Klicka på rubriken "HBTQ-tips" så kommer du till boktipslistan.

Nya titlar

Jag lever och du hör mig inte (2020) av Daniel Arsand

Lisa och Lilly (2020) av Mian Lodalen

Nätterna på Winterfeldtplatz (2020) av Elin Boardy

 

Tillgänglighet på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har handikapparkering precis utanför Stadshuset, belägen ca 5 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss ner till källaren. På entréplan finns även handikapptoalett. En bärbar slinga finns att tillgå vid arrangemang. Kontakta gärna Stadsbiblioteket på telefon: 0430-151 51, 0430-151 50 om du har frågor kring arrangemang och tillgänglighet, eller skicka mail till biblioteket@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Kyttä
Sidan uppdaterad den 5 februari 2021