Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Boktips och inspiration / Boktips för barn och unga

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Boktips för barn och unga

Nedan bjuder Riitta Moilanen, bibliotekarie på Laholms bibliotek och Veinge bibliotek, på boktips för blandade åldrar. Kom in till oss och låna dina favoriter. Vi ses!

Tanyikma 1, Flint av Jan Kjaer

 

Lättläst i mangastil

Vännerna Flint och Ask blir överfallna av orker. När deras egna magiska krafter inte räcker till för att bekämpa orkerna, får de hjälp från oväntat håll. Ska de klara sig?

Cirkusdeckarna och mobilmysteriet av Dan Höjer

Lättlästa mysterier

Kaspar och Katinka jobbar på cirkus. Mitt under föreställningen börjar det försvinna mobiltelefoner från publikens väskor och fickor. Kaspar och Katinka undersöker hur det hela kan ha gått till och bestämmer sig för att hitta tjuven.

Spöksystrar. Ett spöke fyller år av Mårten Melin

Bok 7 i serien

Maj och Nila råkar skrämma Rosa med en stor spökhund. När Rosa ska ha kalas blir Maj och Nila inte bjudna. Då ordnar de ett eget födelsedagskalas för Maj ... på kyrkogården! Ja, Maj är ju ett spöke och bor där. Det blir ett annorlunda och spännande kalas.

Är det ledigt här? av Camilla Gunnarsson

En bok om Albert, som inte tillåts ta plats. Det är gänget, med Gabbe i spetsen, som bestämmer i klassen. John känner att det de gör är fel, men har inte modet att säga ifrån. Att inte göra något är också en handling. Om grupptryck, feghet och mod.

Fröken Spöke och den hemska hästen av Kerstin Lundberg Hahn

Lättläst

I den nionde boken om Fröken Spöke tar eleverna med sig henne till stallet. Fröken har sagt att hon älskar hästar, men när de kommer till stallet vill hon inte alls vara nära hästarna. Ljuger fröken? Utanför stallet hörs ett läskigt ljud. Vad är det som låter? Både barnen och fröken blir rädda.

Isaks universum av Anna Ehring

Isak gillar att simma och att hänga i trädkojan med kompisen Albin. När Isak ligger i bassängen känner han sig som en späckhuggare, stor, stark och smidig. Utanför bassängen trasslar allt till sig – mamma och pappa bara bråkar, kompisen får värsta pollenallergin och kommer inte till skolan och när Isak ska be Bella om ursäkt missförstår hon allting.

Projekt Gemini. Ett annat jag av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck 

 

Första delen

En trettonårig tjej dör i en explosion i Stockholm. Hennes vänner Amanda och Rasmus klarar sig, men faran är inte över. Det man först trodde var ett terrorattentat visar sig vara en del av något större. Tillsammans med Amandas moster ger de sig ut på en resa genom Europa för att komma undan och för att hitta svar. Bilturen visar sig bli rena helvetet.

Det andra inte ser av Christoffer Holst

Tove hoppar av gymnasiet och flyttar med sin familj till ett slitet gammalt hus i Dalarna. Snart börjar det hända märkliga saker i huset. Tove blir vittne till en rad oförklarliga händelser i badrummet och hennes mamma känner sig iakttagen när hon lagar mat. Någon av deras nya vänner berättar att huset har en historia med mörka hemligheter.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 17 september 2019