JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Boktips och inspiration / Boktips för barn och unga

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Boktips för barn och unga

Nedan bjuder Sandra Johansson bibliotekarie på Stadsbiblioteket på tre boktips för dig från 12 år ca. Kom in till oss och låna dina favoriter. Vi ses!

 

Creepypodden är en av Sveriges mest populära poddar, men det hela började med boken "Creepypasta: spökhistorier från internet" skriven av journalisten Jack Werner. Några år efter millennieskiftet började olika spökhistorier dyka upp på forum och bloggar, skärmdumpade skräckberättelser skrivna av okända och hemlighetsfulla användare, kusliga upplevelser från en generation med internet som både vardagsrum och bakgård. Jack samlade och analyserade ett urval av de bästa och mest skrämmande berättelserna...

Såhär i Corona-tider kan det vara intressant att läsa lite om de epidemier och sjukdomar som drabbat mänskligheten genom historien. Men hur gjorde man förr när det inte fanns vaccin och antibiotika, och läkekonsten knappt fanns överhuvudtaget? "Pest och kolera" skriven av Magnus Västerbro och Nina Västerbro, med illustrationer av Johan Egerkrans. 

Madelene har gillat Benjamin länge, ända sedan de var barn, men är medveten om att en relation mellan dem är omöjlig. Deras familjer har varit bittra fiender i generationer och hennes bror Lukas hyser ett brinnande hat mot Benjamin. Sista terminen på gymnasiet nås de av beskedet att alla ungdomar mellan 15 och 20 år är inbjudna att delta i ett statligt bostadslotteri. Benjamins instinkter skriker åt honom att något inte stämmer, men hur han än vänder och vrider på informationen kan han inte upptäcka vad som är fel. Madelene vet exakt vad det handlar om – en hemlighet som kastar henne rakt in i de ångestattacker hon var övertygad om att hon lämnat bakom sig. Vilka spekulationer som än förekommer kring lotteriet hade inget kunnat förbereda varken Benjamin eller någon annan på konsekvenserna av det. Deras värld kommer snart att skakas om på ett sätt ingen hade trott var möjligt ...Läs "Era fiender".

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 17 september 2019