JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Boktips och inspiration / Boktips för barn och unga / Regnbågstitlar för tweenies

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Regnbågstitlar för tweenies

Regnbågstitlar för tweenies  

Det är viktigt att prata med barn och unga om människors olika villkor och värderingar, och om mångfald och tolerans. Dessa böcker kan vara en ingång i ämnet och kan läsas tillsammans eller för sig själv.

Hockey, bänkvärmare och bögar - Skotte Pekkari, M. - 2019

Adrian är 13 år och älskar hockey. Han är så duktig att han får spela med de äldre killarna. För att de inte ska fatta att han gillar killar, blir han ihop med en tjej. Men hur länge ska han kunna mörka det? Adrian mår allt sämre av alla lögner.

Isprinsessan-  Kerstin Gavander - 2003 

  

Kan man bo i mer än en familj? Loppan gör det och hon trivs att ha det så. Klasskompisarna tycker däremot att det är superkonstigt och börjar mobba henne. Till slut måste Loppan byta skola.  

 

GeorgeAlex Gino  - 2016  

 

George vill så gärna spela rollen som Charlotte i skolpjäsen, men läraren säger att det inte går eftersom han är en pojke. Ska George äntligen våga avslöja att han egentligen är en flicka? 

 

Gabriella Stjärna och fiendenAnna Charlotta Gunnarsson - 2008 

 

Det kommer en ny kille till klassen. Alla tror att han ljuger för ena dagen säger han att hans mamma är journalist och nästa dag säger han att hon är polis. Om att leva med två mammor. 

 

Brorsan är kung - Jenny Jägerfeld - 2016 

 

Måns är i Malmö över sommaren. Där träffar han Mikkel och de skejtar och har roligt hela sommaren. När Måns skadar sig avslöjas det att han egentligen är en tjej. Kan de fortsätta vara vänner efter detta? 

 

Jan Svensson Johanna Lindbäck - 2015 

 

Om att flytta och börja i en ny skola och inte hitta sin plats i klassen. Jan vågar inte riktigt bjuda på sig själv, för tänk om det kommer ut att hans familj består av honom själv och två pappor. En elvaårings tankar skrivna med humor. 

 

Typ jättekär, liksom! Lotta Löfgren-Mårtensson - (LL) 2007  

 

Hur hanterar man att bästa kompisen blivit kär i en? När Jonna avslöjar att hon är kär i Emma blir deras vänskap komplicerad. Kan de fortsätta vara vänner?  

 

Örnsommar Mattias Lönnebo - 2010 

 

Johannes är tyst och tillbakadragen och blir mobbad av skolans tuffing. På sommaren träffar han Gunnar, vilket kommer att förändra Johannes syn på saker och ting och livet i stort.  

 

Skarven Sara Lövestam - 2016 

 

Vad är det som händer på Skarvön? För många år sedan drunknade en man just här. Blev han mördad? En spännande berättelse i vilken ungdomarnas egna hemligheter också avslöjas. Om Johanna, som egentligen heter Johan. 

 

Det är jag som är Mickan! - Malin Nilsson - 2015

 

Om Mikael som vill leva som tjejen MickanDet är svårt att smälta in och till slut måste Mickan byta skola. Hur ska det gå? Kommer det att bli bättre på det nya stället? 

 

Bert och tant Börje Sören Olsson -  2016 

 

Bert ser grannen Börje ha kvinnoperuk på sig och blir helt knäckt. Varför klär han ut sig till kvinna? En bok om att få leva det liv man själv vill. Humor. 

 

Julia finns inte Eva Salqvist - 2017 

 

Om Julia som vill leva som kille och de svårigheter hen möter på sin väg till att komma ut som Julian. 

 

Yokos nattbokAnnika Sandelin -  2014 

 

Yoko går i fyran och skriver dagbok på nätterna. I den berättar hon om händelser i vardagen, men också om farfar som gifter sig med en annan man. Serie med flera delar.

 

Vem är skuggan?Lotta Sundin - 2017 

 

Tuva har inga kompisar, men det är bra för då kan hon behålla sina hemligheter för sig själv. När det börjar en ny tjej i klassen vill hon bli kompis med Tuva. Snart börjar vänskapen komma alltför nära. En spännande bok som tar upp många svåra frågor. Serie med fler delar.

 

Vad som än händerKatja Timgren - 2018 

 

En berättelse i häst- och stallmiljö om vän- och ovänskap, mobbning, kärlek etc. En bok om kärlek mellan två tjejer. Serie med fler delar.

 

Dennis hemlighet David Walliams -  2013 

 

Dennis och hans tjejkompis Lisa ska spela kompisarna på skolan ett spratt. De klär ut Dennis i klänning och låtsas att han är hennes kusin. Kommer de att lyckas lura alla? En bok med humor. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 18 januari 2021