JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Boktips och inspiration / Boktips för barn och unga / Regnbågstips för ungdomar

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Regnbågstitlar för ungdomar

 

 

Du, bara – Anna Ahlund (2016)

Sextonåriga John blir kär i killen som hans storasyster Caroline tar med hem på middag. Caroline är van att få som hon vill, och John brukar alltid backa, men det tänker han inte göra denna gången...

 

 

 

 

Fördelen med olycklig kärlek – Becky Albertalli (2018)

Sextonåriga Molly har varit kär 26 gånger men 

aldrig varit ihop med någon eftersom hon inte står ut med tanken på att bli dumpad. Hennes tvillingsyster träffar på en snygg tjej som dessutom har en gullig killkompis. Samtidigt kan Molly inte sluta tänka på den töntiga nördkillen som hon jobbar med. Vad vill hon egentligen?

 

 

Love, Simon – Becky Albertalli (2018)

Simon är homosexuell, men har inte kommit ut. Han vill inte hamna i fokus och föredrar att hålla dramatiken i den musikal som han är med i. Men när skolans drama-king råkar läsa Simons mailkonversationer med killen Blue, riskeras hemligheten att avslöjas, och Simon måste lösa problemet innan chanserna med Blue går förlorade.

 

 

Down under – Johan Ehn (2017)

Året är 1987, Jim är 19 år och reser ensam till sin farbror och faster i Nya Zeeland för att börja ett nytt liv. En dag hämtar hans faster honom efter jobbet och lämnar av honom på ett hostel – de vill inte att han bor hos dem längre eftersom de har förstått att han är homosexuell. Jim blir tvungen att bearbeta vem han är och allt han har gått igenom…

 

 

Hata Gustavsberg – Agnes Lindström (2017)

Mirre är trött på vardagens grå rutiner, hon vill LEVA. På en släktmiddag pratar en farbror oreflekterat om homosexuella, och plötsligt kommer Mirre ut som gay – till sin egen och omgivningens stora förvåning. Äntligen börjar det hända saker i livet, hon får prata könsroller och politik, och på hennes skåp klottrar någon ”flata”. Men så på en fest råkar hon fyllehångla med en kille, och allt brakar ihop…

 

 

 

Sjöhästar – Niklas Mesaros (2018)

Nilo och Nasim har varit ihop i fem år. Plötsligt en dag så är det inte så längre. Hur fortsätter man framåt när världen precis rasat samman? En roman om uppbrott, att våga släppa taget, och att hitta sig själv igen.

 

 

 

Vänd rätt upp – Emelie Novotny (2018)

Sommaren efter studenten jobbar Ylva som hästskötare i ett toppstall, hästarna är hennes allt och hon får ansvara för både stallet och hästarnas skötsel tillsammans med medarbetarna Fredrik och Nicole. Ylvas känslor börjar rusa när Nicole är nära, men är hon beredd att välja Nicole före hästarna? Och hur ställer sig Nicole till det hela?

 

 

 

 

Ingen normal står i regnet och sjunger – Sara Ohlsson (2016)

Varför måste tjejer vara på ett sätt och killar på ett annat, och hur gör man egentligen för att vara tvärtom? Och hur gör man när man är kär i någon som redan är ihop med ens bästa vän i hela världen?

 

 

 

 

Alla mina hemligheter – Non Pratt (2018)

Alix, Ben, Zara, Millie och Dean var en gång oskiljaktiga, men tappade kontakten med varandra när de var 13 år, bara några veckor efter att de gömt en minneslåda på skolans tak. Mille har dött i en allvarlig sjukdom, och hennes sista vilja är att de andra träffas och öppnar lådan och kanske hittar tillbaka till varandra igen. För lesbiska Alix som inte kommit ut är det jobbigt, men kanske döljer även de andra hemligheter?

 

 

 

Hatar alla utom dig – Allison Raskin och Gaby Dunn (2018)

Ava och Gen har varit bästa vänner sen barnsben. Nu skiljs de åt och börjar på varsitt college i USA. Ava får allt svårare att hantera sina tvångssyndrom och isolerar sig, medan Gen lever upp. Vi får läsa deras samtal via sms och mejl i boken och följa diskussioner om sex, ångest och identitet.

 

 

 

Om jag var din tjej – Meredith Russo (2016)

Amanda föddes som Andrew, och efter en tuff uppväxt och könsbekräftande behandling flyttar hon till en ny stad för att börja om på nytt. I den nya skolan träffar hon Grant, och de känner en stark dragning till varandra. Deras relation blir allt starkare, och Amanda känner att hon vill avslöja sin hemlighet för Grant. Men kommer han fortfarande att se henne för den hon är?

 

 

Golden boy – Abigail Tarttelin (2017)

Max är född intersex, alltså både kille och tjej. Han är tjejernas drömkille, men  håller alla på avstånd och går aldrig längre än kyssar. Men när han blir kär i Sylvie vill han för första gången i sitt liv komma någon riktigt nära. Men hur kan han berätta? Som om inte det vore nog blir han en kväll våldtagen av sin barndomsvän Hunter, den ende som känner till hans hemlighet…

 

 

 

Allt jag inte sa – Yrsa Walldén (2017)

Ny stad, nya vänner, ny högskola – men allt hon kan tänka på är sin nyfunna kärlek Dena, som verkar känna precis likadant. Enda problemet är att Dena redan har en pojkvän…

 

 

 

 

Flickvänsmaterial – Yrsa Walldén (2018)

Roxy har aldrig haft en kille, och Eva har precis blivit dumpad av sin. De bestämmer sig för att hitta en kille till Roxy via dejtingappar, men alla killarna verkar tävla om vem som är mest självupptagen, och Roxy avverkar dem på löpande band. Roxy försöker göra allt för att vara den hon tror att hon ska vara, men vem är hon egentligen?

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Petra Ljungberg
Sidan uppdaterad den 18 januari 2021