JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Boktips och inspiration / Personalens boktips

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Personalens boktips

 

Boktips från Anna Braun, bibliotekarie på Stadsbiblioteket och Bokbussen

Min Fars hemlighet, Ilkas arv och Den tredje systern av Sara Blædel

 

Jag vill tipsa om en trilogi som handlar om något så annorlunda som en begravningsbyrå och utspelar sig i Wisconsin i USA, och i Danmark. Böckerna är skrivna av Sara Blædel. Tidigare har hon skrivit spänningsromaner, vilket dessa inte är, även om det finns spännande inslag.


Första boken i serien heter Min fars hemlighet och det är här vi får lära känna Ilka Jensen. Ilka är skolfotograf i Danmark, i 40-års åldern och hon får reda på att hennes pappa, som hon inte träffat på över 30 år, är död. Ilka står med i hans testamente, hon ärver nämligen hans begravningsbyrå i Wisconsin, i USA. Hon bestämmer sig för att åka dit och försöka ta reda på lite mer om sin far, hur han hade det och varför han lämnade Danmark och Ilka när hon bara var sju år gammal. Väl i USA börjar problemen hopa sig för Ilka. På begravningsbyrån jobbar en nunna och Artie och tillsammans försöker de hålla byrån flytande, för den är nära konkurs. Pappans nya familj vill inte veta av Ilka, de är inte intresserade av att ens prata med henne. Vad ska Ilka egentligen ta sig till!


Den andra boken, Ilkas arv tar vid där den första boken slutar. Ilka är kvar i USA men håller på att få nog och vill resa hem till Danmark istället. Men hon blir kvar och gräver vidare i det förflutna. Det som kommer fram är både förvånande och häpnadsväckande.


Bok tre, Den tredje systern är den avslutande delen i serien. Här händer det mycket, allt vänds upp och ner för Ilka. Hon får lära känna sin nya familj, hon får reda på att nunnan inte är den hon utger sig för att vara och framförallt får hon reda på mer om sin far.


Böckerna blir mer och mer spännande. Första boken börjar lite långsamt, men den tar sig halvvägs och sen vill man bara läsa vidare och få reda på vad som händer. När jag fick vänta i två månader på att den tredje boken skulle släppas var väntan lång, så spännande var slutet i Ilkas arv. Böckerna ska läsas i ordning, eftersom de bygger på varandra, men de är mycket läsvärda!

 

              

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Kyttä
Sidan uppdaterad den 7 december 2020