JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Bibliotek / Databaser

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Databaser

Söker du efter information om till exempel länder, stipendier, författare?

Vill du veta om en viss bok finns att låna från något annat bibliotek?

På Stadsbiblioteket finns en särskild sökdator där du gratis kan söka i nedanstående databaser. Möjlighet att söka i dessa databaser finns även på filialbiblioteken.

Alex

Författarlexikon på svenska.

Arkiv digital

Databas för släktforskare. Tillgänglig på bibliotekets dator.

Folke Bernadottesamlingarna

På bibliotekets dator kan du söka information om konflikt- och krishantering med inriktning på fredsinsatser i Folke Bernadotteakademins databas.

Global Grant 

Global Grant största internationella databasen om stipendier, fonder och bidrag. Även sökbar hemifrån med lånekort.

Halland i litteraturen

Halland i litteraturen är en bibliografisk databas som hänvisar till böcker, artiklar och annan media som handlar om Halland. Den är fritt tillgänglig på internet.

Landguiden

Landguiden är Utrikespolitiska institutets nättjänst med information om världens alla länder. Viss information fritt tillgänglig, för fullständig information måste man använda bibliotekets dator.

Libris

Libris är Kungliga bibliotekets nationella katalog. Den är fritt tillgänglig på internet.

Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas

En databas för dig som söker efter en viss stiftelse eller som söker efter stiftelser med ett visst ändamål, till exempel för att söka stipendier och bidrag.

Malmö stadsbiblioteks katalog

Om du vill leta i ett stort folkbiblioteks katalog kan du söka i till exempel Malmö stadsbiblioteks katalog. Den är fritt tillgänglig på internet. 

Pressreader

Du kan läsa över 5000 tidningar och tidskrifter på över 60 språk via Pressreader.

Låna gärna bibliotekets surfplatta i utlåningsdisken eller använd din egen dator, telefon eller läsplatta. Ladda ner appen Pressreader i Google Play eller App Store. Den är gratis. Be bibliotekspersonalen om inlogg till det trådlösa nätverket och logga därefter in på det och öppna appen. En grön kaffekopp inuti appen visar att du är ansluten. Därefter kan du fritt ladda ner tidningar och tidskrifter under 72 timmar, (förlängt till 60 dagar under Conronapandemin) även utanför biblioteket. Nedladdningarna sparas i appen i upp till tre månader.

Fråga personalen för mer information.

Sveriges dödbok 1901-2013

Databas för släktforskare. Tillgänglig på bibliotekets dator.

 

Världens bibliotek

Världens bibliotek är en digital tjänst där du hittar e-böcker och ljudböcker för både barn och vuxna på arabiska, bosniska, kroatiska, serbiska, persiska, somaliska, tigrinska och turkiska.
Världens bibliotek är öppet för alla i Sverige. Du behöver bara registrera dig med din e-postadress och fysiskt befinna dig i landet. Sedan loggar du in för att läsa och lyssna när du vill och så mycket du vill. 
Tjänsten är helt gratis.

Länk till Världens bibliotek.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Kyttä
Sidan uppdaterad den 18 januari 2021