JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Friluftsliv och motion

I Laholms kommun är det aldrig långt till ett berikande frilufts- och motionsliv. 

I Laholms kommun finns ett stort och varierat utbud av motions- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus under alla årstider för såväl ung som gammal.

Här finns möjlighet till de mest varierande upplevelser såsom att vindsurfa, spela golf, rida, fiska, åka skidor utför och på längden, vandra eller promenera på vackra slingor, paddla kanot, åka rodel, bada i simhall, i havet eller i någon mysig insjö, eller besöka olika kulturarrangemang. 

Under senare år har det tillkommit ett antal anläggningar i kommunen såsom skatepark, två padelbanor, multisportarena, parkouranläggning och flera utegym. 

I kommunen finns också sju idrottshallar och ett antal gymnastiksalar där du är välkommen att  boka tid på kvällar och helger. Där kan du spela tennis, badminton, spela innebandy, fotboll för att bara nämna något. 

Vill du aktivera dig i någon förening finns det ett rikt föreningsliv där olika idrottsinriktningar dominerar, men det finns också ett stort utbud av andra verksamheter för alla åldrar.

Förutom bad, promenader på slingor och leder, cykling etc är många aktiviteter helt gratis att använda, exempelvis skateparken, multisportarenan och parkouranläggningen på Sparbanksvallen utegymmen utanför Lagaholmshallarna  och Hökafältets entre, Lilla Tjärby, Knäred, Hishult , Hasslöv och Våxtorp, boulebanan utanför Folkhälsocentrum. 

Så utbudet är rikt, det är bara att välja vad du har lust att göra!

Friluftsenkät 2021

Under våren 2021 gjordes en digital enkätundersökning för att kartlägga friluftslivet i Laholms kommun. 653 personer svarade och många värdefulla synpunkter kom in som vi kommer att jobba vidare med i vårt fortsatta arbete att utveckla friluftslivet i kommunen.

Av de 653 personer som deltog i enkäten var 66% kvinnor, 33% män. De flesta rör sig nästan dagligen i naturen och är i åldrarna 41-65. 

Vad var viktigt för en bra naturupplevelse och hur besöker man?

Markerade slingor och vandringsleder och att det finns informationsskyltar om de olika områdena är det som för många är väldigt viktigt. Det som de deltagande ansåg som viktigt var parkering, bänkar/bord och grillplatser. 

Fin utsikt, nära till vatten och urskog är det som sticker ut som många anser vara viktigt när det besöker ett naturområde. Utöver det så anser deltagarna att kulturhistoria/information och unik/ovanligt flora och fauna är trevliga inslag när de vistas i naturen. Att vandra och motionera är det som de flesta deltagarna gör när de besöker ett naturområde

Du hittar resultatet av enkäten här på sidan eller via den här länken.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 21 oktober 2021