JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion

Friluftsliv och motion

I Laholms kommun är det aldrig långt till ett berikande frilufts- och motionsliv. 

I Laholms kommun finns ett stort och varierat utbud av motions- och fritidsaktiviteter både inomhus och utomhus under alla årstider för såväl ung som gammal.

Här finns möjlighet till de mest varierande upplevelser såsom att vindsurfa, spela golf, rida, fiska, åka skidor utför och på längden, vandra eller promenera på vackra slingor, paddla kanot, åka rodel, bada i simhall, i havet eller i någon mysig insjö, eller besöka olika kulturarrangemang. 

Under senare år har det tillkommit ett antal anläggningar i kommunen såsom skatepark, två padelbanor, multisportarena, parkouranläggning och flera utegym. 

I kommunen finns också sju idrottshallar och ett antal gymnastiksalar där du är välkommen att  boka tid på kvällar och helger. Där kan du spela tennis, badminton, spela innebandy, fotboll för att bara nämna något. 

Vill du aktivera dig i någon förening finns det ett rikt föreningsliv där olika idrottsinriktningar dominerar, men det finns också ett stort utbud av andra verksamheter för alla åldrar.

Förutom bad, promenader på slingor och leder, cykling etc är många aktiviteter helt gratis att använda, exempelvis skateparken, multisportarenan och parkouranläggningen på Sparbanksvallen utegymmen utanför Lagaholmshallarna  och Hökafältets entre, Lilla Tjärby, Knäred, Hishult , Hasslöv
och Våxtorp, boulebanan utanför Folkhälsocentrum. 

Upptäcktsfärder i Laholms natur

Varje år arrangerar friluftsrelaterade föreningar utflykter för intresserade i Laholms kommun. Det är ett samarrangemang mellan kommunen, föreningar, Länsstyrelsen och Studiefrämjandet. Det är ledarledda arrangemang i naturen från mars till november och du kan ladda ner foldern med alla utflykterna via länken här eller få en fysisk broschyr av Medborgarservice, Humlegången 6 i Laholm.

Länk till foldern om upptäcktsfärder i Laholms natur 2023

 

Så utbudet är rikt, det är bara att välja vad du har lust att göra!

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 20 mars 2023