Du är här: Start / Uppleva & göra / Friluftsliv och motion / Badplatser / Havsbad

Sveriges längsta sandstrand

Förstora bilden - startsida toppbild.png

Sveriges längsta sandstrand lockar massor av besökare.

Hjälp oss bli bättre - Strandenkät 2018

För att utveckla vårt arbete med stranden vill vi gärna ha in dina åsikter. Hjälp oss genom att svara på enkäten nedanför/till höger. Tack!

Den långa sandstranden i Laholms kommun sträcker sig från länsgränsen i söder till Lagans mynning i norr. Det är ett härligt badparadis med långgrunda, badvänliga sandstränder och skyddande dyner. Särskilt i de norra delarna reser sig klitterna en bra bit över havet.

Den milslånga stranden är en magnet som saknar motstycke. Laholms kommun och näringsliv satsar också årligen en hel del pengar för att än fler skall få upp ögonen för denna del av den svenska västkusten. Standarden höjs på olika sätt bland annat genom regelbunden rensning av stranden, information, säkerhet, service och handikappanpassning. Varje dag under säsongen håller en särskild strandpatrull koll på stranden och dess omgivningar.

Tre huvudentréer

Extra mycket service är det vid strandens tre huvudentréer - Birger Pers väg, Kolonivägen och Stora strandvägen. Här välkomnas du av informationstavlor, flaggor och turistvärdar på de bästa soldagarna. Nere på stranden finns beachvolleynät. Här finns även duschar, toaletter och omklädninghytter.

Birger Pers väg

Här dominerar lös sandstrand och höga dyner. Fina sommardagar är besökstrycket stort på stranden, men med dess utbredning behöver man inte slåss om platserna.                                    

Utrustning

Toalett, handikapptoalett, dusch och soptunnor. Stigen är hårdgjord över sanddynerna för att möta en ramp på stranden som leder ut till havet.

Säkerhet

Livbojar finns under badsäsong.

Renhållning & Städ 

Under högsäsongen töms soptunnorna dagligen. Städning av toaletterna utförs dagligen.

Ejdervägen

Här består sandstranden av fast sand. Det är möjligt att med bil ta sig ner till vattnet för att kunna lasta av sin vattenskoter. Vattenskoterleden utgår från Ejdervägen.                          

Utrustning

Toalett, handikapptoalett, dusch och soptunnor. 

Säkerhet

Livbojar finns under badsäsong.

Renhållning & Städ 

Under högsäsongen töms soptunnorna dagligen. Städning av toaletterna utförs dagligen.

Fiskaregatan

Här är sanden fast och dynerna låga. Fina sommardagar är besökstrycket stort på stranden, men med dess utbredning behöver man inte slåss om platserna.       

Utrustning

Toalett och soptunnor. Toaletten finns nedanför Jungmansvägen.

Säkerhet

Livbojar finns under badsäsong.

Renhållning & Städ 

Under högsäsongen töms soptunnorna dagligen. Städning av toaletterna utförs daglig

Strandvärdar

Under högsäsong finns våra strandvärdarna på plats för att ge service och trygghet. Det är specialutbildade ungdomar som utgår från två bodar på stranden. I bodarna finns bland annat sjukvårdsmaterial och hjärtstartare. Strandvärdarna har även tillgång till vattenskoter, terrängbil och räddningstjänstens kommunikationsradio. Du når dem på telefon 0430-154 50 eller direkt på stranden.

Parkering och bilar på stranden

Dagtid är parkering tillåten på vissa delar av stranden från Mellbyvägen och söderut. Nedanför Strandhotellet i Mellbystrand finns det också gott om parkeringsplatser.

God tillgänglighet

Eftersom bilar tillåts på vissa delar av stranden i södra Mellbystrand och i Skummeslövsstrand underlättas tillgängligheten för funktionshindrade. Vid Ejdervägens nedfart till stranden, i södra Mellbystrand, finns en handikappstoalett. Nedanför Kolonivägen finns ett badräcke tillgängligt. Under badsäsong finns en badrullstol tillgänglig för utlåning, kontakta strandvärdarna 0430-154 50.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: GED
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Caroline Dahlman
Sidan uppdaterad den 17 augusti 2018

Strandenkät 2018