JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Badplatser / Havsbad / Aktiviteter på stranden

Aktiviteter på stranden

På stranden i Laholm finns det något som passar för alla, här nedan kan du läsa om vad som gäller för följande aktiviteter.

Camping

Camping är endast tillåten på de campingplatser som finns i området. I övrigt är camping inte tillåten väster om E6:an. Det är inte tillåtet att övernatta på stranden med tält, husbil eller husvagn.

Hundbad 1 maj - 15 september

Under perioden 1 maj - 15 september är det endast tilåtet för hundar att vistas på kommunens hundstrand som ni hittar vid Kattvägen i norra Skummeslövsstrand, strandzon Kanin. Det är tydligt skyltat på stranden var det går bra att bada med hund under perioden.

Hunden skall alltid vara kopplad och glöm inte att plocka upp efter din hund och släng sedan påsen i tilltänkt hundlatrin.

Vind- och kitesurfing

Det är inte enbart salta bad som lockar folk till kusten. Laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser.

Kite håller oftast till vid Lagans utlopp. Bästa sättet att nå platsen är att köra norr om Lagan via Snapparp. Vindsurfing hänvisas till samma bit av stranden som vatten-skotern, kör ut på stranden vid Ejdervägen.

Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör man vara försiktig så att inte vindarna skickar ut brädseglaren långt från land.

Vattenskoter

På ett avgränsat område söder om Ejdervägen är det tillåtet att köra vattenskoter under perioden 1 juni - 15 september mellan kl 09:00-19:00.

Hästar på stranden

Under perioden 16 september - 30 april får hästar vistas på stranden övrig tid inte tillåtet.

Terräng- och motorfordon

Det är inte tillåtet med körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk och skogsbruk (Terrängkörningslagen).

Naturistbad

I norra Mellbystrand, utmed naturreservatet Hökafältet, finns ett naturistbad.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 7 april 2022