JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Badplatser och stränder / Här kan du bada

Här kan du bada

I Laholms kommun har vi fantastiska badmöjligheter och något som passar alla oavsett om du gillar salta, söta eller bassängbad. Nedan listar vi de kommunala badplatserna och utomhusbassängerna.

Förutom 12 km sandstrand vid havet finns det mysiga badsjöar och utomhusbad runt omkring i kommunen. Bilden är från Mellbystrand och fotograferad av Anders Andersson. Du hittar alla baden här nedan!

Kustkartan

På denna sida hittar du även en länk till kustkartan för Halland. Där finns information om ett sextiotal badplatser, service och olika typer av kustaktiviteter. Informationen är sammanställd i samarbete mellan de halländska kustkommunerna.

Våra badplatser

 • Havsbad

  Är du sugen på att bada i havet finns det ett härligt badparadis i Laholms kommun med en långgrund, 12 kilometer lång, barnvänlig sandstrand och skyddande dyner. Hela sträckan är indelad i 28 zoner utmärkta med nummer och namn på skyltar försedda med GPS-koordinater för ökad säkerhet.
  Det finns även hundbad på Kattvägen (zon kanin) och Laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vind- och kitesurfingplatser. 

  Birger Pers väg - Strandvärdar och beachvolley

  Vid strandentrén Birger Pers väg finns strandvärdar på plats under högsäsong vid badväder för att ge service och trygghet till våra besökare. De har en bod nära nerfarten markerad med beachflaggor och har bland annat sjukvårdsmaterial och hjärtstartare. På stranden finns även beachvolleynät, toaletter, omklädningshytter och duschar. 

  På gångavstånd hittar du ett trevligt utbud av restauranger. Servering finns i regel även på stranden med varierade öppettider. I nära anslutning till nedfarten mot stranden finns parkeringar.

  I norra Mellbystrand, utmed naturreservatet Hökafältet, finns ett naturistbad.

  Kolonivägen - Badräcke och badrullstol

  Hela den härliga sandstranden är barnvänlig och långgrund. Vid kolonivägen finns dessutom ett badräcke att använda för att lättare ta sig ner i vattnet och bada.

  Under badsäsongen kan du låna badrullstol. Ring till Turistbyrån på telefon 0430-154 50 så kopplar de dig till strandvärdarna som sköter utlåningen.

  Stora strandvägen - Badbrygga

  Skummeslövsstrand är en oas för många med badbrygga ut i havet med ett trädäck att sola på längst ut på bryggan och närhet till Skummeslövsstrands utbud av restauranger och mataffär. Skummeslövsstrands brygga är tillgänglighetsanpassad, här finns en ramp med en badplattform.

  Även här finns strandvärdar på plats under högsäsong vid badväder för att ge service och trygghet till våra besökare. De har en bod nära strandnerfarten markerad med beachflaggor och har bland annat sjukvårdsmaterial och hjärtstartare.

  Allarpsvägen - Naturreservat

  Under badsäsongen lockar Södra Skummeslövsstrands sanddynsreservat besökare som vill njuta av sol och bad. På stranden som ingår i naturreservatet samlar kommunen inte ihop tång och alger som görs längs övriga stranden.

  Tånghanteringen kan du läsa mer om här:
  https://www.laholm.se/uppleva_gora/friluftsliv-och-motion/badplatserochstrander/skotsel-och-anvisningar/rensning-av-tang2/

  Kattvägen - Hundbad

  På stranden vid Kattvägen finns kommunens hundbad. Här kan du njuta av svalkande bad alla tider på dygnet tillsammans med din hund. Hunden skall vara kopplad och du skall alltid plocka upp efter din hund.

  Ejdervägen - vattenskoter och vattenskidåkning

  På ett avgränsat område i vattnet söder om Ejdervägens nedfart på stranden kan du åka vattenskidor och vattenskoter under perioden 1 juni–15 september mellan klockan 09–19. Det finns en skylt på plats som visar platsen området.

  Vad gäller för kitesurfing, vindsurfing och Stand up paddle board (SUP)?

  Kitesurfing är mycket populärt längs Laholmsbukten och all form av surfing längs kusten är tillåten under eget ansvar så att stor hänsyn tas till övriga badgäster, djur- och fågelliv. Det är mycket viktigt att ha tryggt avstånd till andra människor för att undvika olyckor. Är du osäker i din sport så finns kiteskolor. Utanför Hökafältet och Lagans mynning häckar fåglarna fram till i mitten av juli, så visa gärna hänsyn där. 

  Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör du vara försiktig så att inte vindarna skickar ut dig långt från land.

  Uppdaterad den 25 maj 2022
 • Insjöbad

  Glänninge Sjö i Laholm

  Glänninge Sjö är en välbesökt badsjö med sandstrand och klart vatten, belägen i centrala Laholm. Här finns bryggor, hopptorn, toalett, handikapptoalett, grillplatser, bänkbord, gunga och soptunnor. Handikappramp finns till bryggan och ute i sjön ligger en badflotte. En del av badplatsen är avgränsad för att passa de mindre barnen.

  Livbojar finns tillgängliga under hela året och runt sjön finns en elbelyst motionsslinga.

  Nationellt bad med mindre än 200 badande per dag.
  Parkeringsplats nära sjön.
  Latitud: 56,4999 Longitud:13,0525

  Gatesjön i Skogaby

  Gatesjön är en populär badsjö med sandstrand, belägen i utkanten av Skogaby samhälle, utmed väg 15. Här finns bryggor, omklädningsbyggnad med toalett, grillplats, bänkbord och soptunnor. För de mindre barnen finns en särskild avskärmad del på badplatsen.

  Livbojar finns tillgängliga under hela året. Det finns även en motionsslinga runt sjön.

  Nationellt bad med mindre än 200 badande per dag.
  Parkeringsplats nära sjön.
  Latitud: 56,5282 Longitud: 12,1940

  Björsjön i Mästocka

  Björsjön i Mästocka är en mycket vacker barnvänlig sjö med sandstrand, belägen intill naturreservatet Mästocka Ljunghed. Här finns bryggor, omklädningsbyggnad, toalett, kallvattendusch, färskvattenkran, grillplats, bänkbord och soptunnor.

  Hallandsleden passerar intill sjön och ett övernattningsskydd samt tältplats finns vid sjön för alla vandrare. Livbojar finns under hela året.

  Nationellt bad med mindre än 200 badande per dag.
  Parkeringsplats ca 200 m från sjön.
  Latitud: 56,6078 Longitud: 13,2402

  Store Sjö i Norra Össjö

  Store Sjö är en större skogssjö rik på uddar och öar. Stranden består av gräs och lite sand. Här finns bryggor, toalett, grillplats, bänkbord, gungor och soptunnor och ute i sjön ligger en badflotte.

  Store Sjö i Norra Össjö ligger på gränsen till Småland, på vägen mellan Hishult och Markaryd. Sjön är skyltad från huvudvägen och det är ca 2 km grusväg ner till sjön från huvudvägen. Livbojar finns under hela året.

  Nationellt bad med mindre än 200 badande per dag.
  Parkeringsplats nära sjön.
  Latitud: 56,4228 Longitud: 13,4407

  Sjöaltesjön i Sjöalt

  Sjöaltesjön är en omtyckt, mysig och barnvänlig badsjö med sandstrand, belägen utmed väg 24 mellan Våxtorp och Örkelljunga. Här finns bryggor, toalett, grillplats, bänkbord och soptunnor.
  Livbojar finns under hela året.

  Nationellt bad med mindre än 200 badande per dag.
  Parkeringplats nära sjön
  Latitud: 56,352 Longitud: 13,2323

  Uppdaterad den 25 maj 2022
 • Utomhusbad 2023

  Tempererade badanläggningar finns på flera orter i kommunen. Du hittar dem i Veinge, Knäred, Vallberga, Våxtorp och Skummeslövsstrand. 

  Utomhusbaden är öppna under sommaren och är rikt utrustade med bland annat stora gräsytor,kiosk,omklädningsrum, duschar, volleybollplan och vattenleksaker. Samtliga utomhusbad, förutom Skummeslövsbadet, drivs av Laholms kommun.

   Anläggningarna har olika arrangemang så som simskola, grillkvällar, lekdagar m m.

  På Flammabadet i Knäred och på Veingebadet i Veinge finns tre olika bassänger:

  • 25 meters simbassäng med sex banor
  • undervisningsbassäng 
  • plaskbassäng för de allra minsta.

  På Vallbergabadet och Skummeslövsbadet finns en 25 meters bassäng med fyra banor. Våxtorpsbadet har en 16-meters bassäng. 

  Kontaktuppgifter

  Vallbergabadet - Ränneslövsvägen -  tfn 070-219 80 98

  Våxtorpsbadet - Kyrkvägen 2 - tfn 070-219 00 87

  Flammabadet Knäred - Flammavägen 20 - tfn 0430-504 27

  Veingebadet - Vibeshögsvägen 3 -tfn 0430-184 91

  Öppettider 

  Flammabadet i Knäred och Veingebadet

  17 juni - 20 augusti

  Måndag-söndag  kl 11.00 - 18.30

  Morgonsim tisdagar och torsdagar kl 06 - 08

  Midsommarafton 23 juni är baden stängda.

  Vallbergabadet och Våxtorpsbadet

  19 juni - 18 augusti

  Måndag-Fredag kl 13 - 18

  Lördag - söndag: stängt

  Midsommarafton 23 juni är baden stängda.

  Priser

  Flammabadet och Veingebadet

    1 bad säsongskort
  Barn/ungdom (2-19 år) 15 kr 245 kr
  Vuxen 35 kr 495 kr
  Pensionär 25 kr 330 kr
  Familj (2 vuxna + 3 barn) 80 kr 1090 kr

  Grupp om 10 barn med ledare 150:-

  Kalasbokning/timme 355:-/+ entré/person

  (minst 10 personer, säsongskort/dagsentré gäller ej)

  Här går det bra att betala med kontokort eller Swish.

  Vallbergabadet och Våxtorpsbadet

    1 bad  säsongskort
  Barn/Ungdom (2-19 år) 10 kr 165 kr
  Vuxen 25 kr 330 kr
  pensionär 15 kr 245 kr
  Familj (2 vuxna + 3 barn) 55 kr 710 kr

  Grupp om 10 barn med ledare 100:-

  Kalasbokning/timme 300:-/+ entré/person

  (minst 10 personer, säsongskort/dagsentré gäller ej)

  Här går det bra att betala med Swish.

  Uppdaterad den 10 maj 2023
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 17 juli 2023