JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Badplatser och stränder / Här kan du bada / Våra badplatser / Havsbad

Havsbad

Är du sugen på att bada i havet finns det i Laholms kommun ett härligt badparadis med en långgrund, barnvänlig sandstrand och skyddande dyner. Det finns även hundbad på kattvägen och laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser. 

Birger Pers väg - Strandvärdar och beachvolley

Vid strandentrén Birger Pers väg finns strandvärdar på plats under högsäsong för att ge service och trygghet till våra besökare. De har två bodar nära och i bodarna finns bland annat sjukvårdsmaterial och hjärtstartare. På stranden finns även beachvolleynät, toaletter, omklädningshytter och duschar.

På gångavstånd hittar du ett trevligt utbud av restauranger. I nära anslutning till nedfarten mot stranden finns parkeringar.

I norra Mellbystrand, utmed naturreservatet Hökafältet, finns ett naturistbad.

Kolonivägen - Badräcke och badrullstol

Hela den härliga sandstranden är barnvänlig och långgrund. Vid kolonivägen finns dessutom ett badräcke att använda för att lättare ta sig ner i vattnet och bada.

Under badsäsongen kan du låna badrullstol. Ring till Turistbyrån på telefon 0430-154 50 så kopplar de dig till strandvärdarna som sköter utlåningen.

Stora strandvägen - Badbrygga

Skummeslövsstrand är en oas för många med badbrygga ut i havet med ett trädäck att sola på längst ut på bryggan och närhet till Skummeslövsstrands utbud av restauranger och mataffär. Skummeslövsstrands brygga är tillgänglighetsanpassad, här finns en ramp med en badplattform.

Allarpsvägen - Naturreservat

Under badsäsongen lockar södra skummeslövsstrands sanddynsreservat besökare som vill njuta av sol och bad. På stranden som ingår i naturreservatet samlar kommunen inte ihop tång och alger.

Kattvägen - Hundbad

På stranden vid Kattvägen finns kommunens hundbad. Här kan du njuta av svalkande bad tillsammans med din hund. Hunden skall vara kopplad och du skall alltid plocka upp efter din hund.

Ejdervägen - Surfing och vattenskoter

Det är inte enbart salta bad som lockar folk till kusten. Laholmsbukten anses vara en av Sveriges bästa vindsurfingplatser. 

Vattenskoter, vindsurfing och vattenskidåkning är endast tillåtet på det avgränsade området söder om Ejdervägen under perioden 1 juni–15 september mellan klockan 09–19. 

Kitesufing finns ännu inte med i några föreskrifter, men med hänsyn till fågellivet är det olämpligt att kitesurfa, speciellt utanför Hökafältet och Lagans mynning, under tiden fåglarna häckar, alltså fram till i mitten av juli. 

Oftast är bukten en trygg plats att ge sig ut på med bräda och segel, men vid frånlandsvind bör man vara försiktig så att inte vindarna skickar ut brädseglaren långt från land.

/link/efe5d52112f440e1bca1d92c50e7952b.aspx?epslanguage=sv