JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Badplatser och stränder / Skötsel och anvisningar

Skötsel och anvisningar

Badsäsong

Mellan den 1 maj och den 15 september är det badsäsong. Under denna tid får hundar endast vistas på havsstranden mellan klockan 18 - 08. Under badsäsongen städas stranden och tång rensas på.

Utanför badsäsongen underhålls inte stränderna. Då tar vi även upp de flesta stegar och bryggor. Det är då tillåtet att gå med sin hund och att rida på stranden. Det är dock inte tillåtet att rida eller gå med hunden i sanddynerna.

Kommunal skötsel

Inom Laholms kommun finns det sju allmänna och kommunalt skötta badplatser.

Vid huvudentréerna till havsbadet har vi en daglig skötsel och tillsyn där vi håller en högre standard än på de övriga delarna av stranden. Där finns toaletter och där rensar vi tång bland annat.

De prioriterade badplatserna vid insjöbaden har vi en daglig tillsyn under högsäsong och fint väder. Vi håller stränderna med tillhörande områden rena från skräp, tömmer  papperskorgar och kontrollerar bryggor och badstegar och åtgärdar eventuella fel som uppstått.

Camping

Camping är endast tillåten på de campingplatser som finns i området. Det är inte tillåtet att övernatta eller campa på stranden med tält, husbil eller husvagn.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Johanna Andersson
Sidan uppdaterad den 13 juni 2022