JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Cykel

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholms kommun från cykelsadeln

Allt fler upptäcker Laholms kommun som cykeldestination.

I Laholm finns det mycket att upptäcka och uppleva från cykelsadeln.

Mountainbike

Vallåsen Bike Park är en cykelpark som erbjuder utförscykling på Hallandsås nordsluttning. En sittlift tar cyklisterna upp till toppen och det finns sedan nio spår i fyra olika svårighetsgrader att välja på vägen ner. Familjer, nybörjare, experter, crosscountry-cyklister – alla är välkomna att njuta av härlig cykling.

 

På Hökafältet i Mellbystrand hittar du mountainbikeleden Buktenbanan. Det är en 12 kilometer lång märkt led som erbjuder familjevänlig mountainbikecykling i det strandnära naturreservatet. Buktenbanan slingrar sig fram i tallskogen och längs med Lagans vatten. Det finns två skyltade genvägar, du bestämmer själv hur långt du vill cykla. Det finns även en teknikbana för den äventyrslystne.

Kungsbyggets cykelpark erbjuder en unik möjlighet att prova på MTB-cykling. Cykel och hjälm går att hyra på plats, för såväl stora som små. Börja med några varv i de två pumptracksen och ge dig sedan ut på flowbanan. Har du egen cykel och vill nyttja parkens samtliga leder och endurostigar köper du enkelt ett ledpass via deras webbsajt eller med Swish på plats.

Rekreationscykling och Kattegattsleden

För dig som vill uppleva strand och hav, böljande landsbygd, insjöar och skog från cykelsadeln är möjligheterna till trevliga cykelturer stora. Det finns bilfria cykelvägar mellan flera av kommunens orter och vi har ett nät av lugna, välhållna vägar och grusvägar att cykla på. Välkommen att kontakta Turistbyrån för mer information. Kattegattleden är Sveriges första nationella turistcykelled. Den är 39,5 mil lång och går från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. I Laholm passerar Kattegattleden de gemytliga kustorterna Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

Landsvägscykling

Landsvägscyklister har i många år samlats i Laholm för träningsturer och cykelläger. Vårt vägnät erbjuder varierad och naturskön cykling på asfalterade småvägar. Hallandsåsens sluttningar utmanar med rejäla klättringar och ger chans till cykelturer med många höjdmeter.

 

På Turistbyrån och visitlaholm.se finns en karta med samtliga turer presenterade.

 

 Läs mer om cykling på länkarna här till höger.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 21 september 2021