JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Fiske / Fototävling fiske 2020

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Ska du vinna Laholms kommuns fotofisketävling 2020?

Fiskare i Lagan är välkomna att skicka in sina tre bästa bilder från fiskesäsongen 2020. Förstapriset i fototävlingen 2019 fick Emelie Nilsson från Skottorp som vann ett årskort för fiske i Lagan, diplom och presentartiklar från kommunen.

Foto: Emelie Nilsson, Skottorp

Nu vill vi ha dina bästa bilder från fiskesäsongen 2020 i Lagan. Välkommen!

Mejla dina bilder till bo.bjelvenstedt@laholm.se senast 15 oktober 2020. Förutom ditt namn behöver vi mejladress och mobiltelefonnummer. Bilderna ska locka till fiske i Lagan och inte nödvändigtvis visa en stor lax. Den ska vara tagen av dig under fiske i Lagan under 2020. Vinnaren får ett årsfiskekort 2021 i Lagan värt 1400 kronor, andrapristagaren ett tredagarskort värt 600 kronor och tredjepristagaren ett dagskort värt 200 kronor.

Fiskekorten i tävlingen skänks av Laholms Laxfiske. Plats fyra och fem får varsin Laholmsryggsäck med badhandduk. Det finns även information om tävlingen där fiskekort säljs, på visitlaholm.se och laholmslaxfiske.nu

När du deltar så lämnar du ditt medgivande till att Laholms kommun och Laholms Laxfiske får visa dina bilder för allmänheten och använda dem kostnadsfritt i information om kommunen och marknadsföring av fisket i Lagan. Du ansvarar för att identifierbara personer på dina bilder har gett sitt samtycke till att de medverkar på bild, som kan komma att publiceras, utan ersättning. Läs mer om personuppgiftshantering på www.laholm.se. Jury bedömer alla bilder och meddelar resultatet 16 november 2020 på www.laholm.se

Ett stort tack till alla er som deltog i tävlingen 2019!

Emelie Nilsson hadefångat ett stämningsfullt fiskafänge vid Lagan och vann med den bilden förstapriset. Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till Peter Atteson från Laholm som fångade en flugfiskande vän Victor med linan i luften på sin bild. Trea kom Samil Custovic vars bild visade en nöjd fiskare med lax vid åkanten mot en pastoral bakgrund. Samil vann ett dagskort och presentartiklar. Fjärdepriset fick danska Else Holt med sina tre fiskare vid åkanten en vacker septemberkväll med ångbåten i bakgrunden.

Slutligen så fick Frederick Borg Augustsen från danska Odense, femtepriset för sin bild av en väldigt glad far (Stig Augustsen) med en stor lax (13,7 kilo). Fjärde- och femtepriset vann presentartiklar och övriga bidrag fick tröstpriser.De första fem pristagarna fick dessutom sina bilder som vykort.

Foto: Peter Atteson, Halmstad

Foto: Samil Custovic, Eslöv

Foto: Else Holt, Aabenraa, Danmark

Foto: Frederick Borg Augustsen, Odense, Danmark

Laholms kommun tackar alla fiskare som sänt in bilder och Laholms Laxfiske som sponsrat med fiskekorten till de tre första pristagarna. Avsikten med fototävlingen har från kommunens sida varit att uppmuntra till att fånga stämningen och glädjen med fisket vid Lagan. Lite som inspiration för sig själv och andra fiskare. Motiven har inte alltid bestått av fiskare med rekordlaxar (även om två av de fem bästa var sådana) utan även av metande barn och rofyllda fiskafängen utmed åns stränder. Det syns på tävlingsbidragen att fiskarna utmed Lagan njuter av sin hobby och kopplar av under fisket.

Fångststatistik och mycket annat

Mycket nyttig information kring fiske i Lagan hittas på laholmslaxfiske.nu. Det handlar om allt från fångstrapporter, minimimått, fettfenor, vattentemperatur och vattenföringsprognos. Allt det där som är viktig information för en laxfiskare.

Text: Bo Bjelvenstedt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 19 augusti 2020