JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Fiske / Fototävling fiske 2021

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

De vinnande bidragen i årets tävling

Andréas Palmertz från Helsingborg vann förstapris i årets fototävling 2021 med denna stämningsfyllda bild från fiske i Lagan. Sonen Lowe ser nöjd ut trots utebliven fisk vid just detta tillfället.

Årets version av den årliga fototävlingen, den tredje sedan start, är avslutad och vinnarna utsedda. Det kom in totalt 32 tävlingsbidrag från 16 deltagare och vi har valt ut de fem bästa.

Tävlingsdeltagare kan delta med upp till tre bilder. Bilden ska locka till fiske i Lagan och inte nödvändigtvis visa en stor lax även om en sådan fångst är en vinst i sig. Fotobidragen ska vara tagna vid fiske i Lagan under 2021.

Andrapristagaren 2021

Karina Pettersson från Laholm vann andra pris med den här bilden som föreställer en av hennes tvillingar med kastspö och Laholm i bakgrunden.

Tredjepristagaren 2021

Jonathan Bulkeley från Malmö vann tredje pris med den här flugfiskaren som smälter in i miljön utmed lummiga Lagan. Finns där något guld vid regnbågens slut? 

Fjärdepristagaren 2021

Takeshi Enomoto har varit med förr och den uppmärksamma läsaren noterar att Takeshi kom på fjärdeplats även förra året. Mycket stämning även den gången.

Femtepristagaren 2021

Ashkan Akbari från Halmstad vann femte pris med sitt bidrag från Lagans mynning en vacker kväll. Vi längtar redan dit.

Priser i fototävlingen

Vinnaren får ett årsfiskekort 2022 i Lagan värt 1600 kronor, andrapristagaren ett tredagarskort värt 900 kronor och tredjepristagaren ett dagskort värt 300 kronor. Fiskekorten i tävlingen skänks av Laholms Laxfiske och dessa fiskekortpriser är de som gäller under 2020. Dessa vinnare kommer att bli kontaktade för fiskekorten.

Plats fyra och fem får varsin ryggsäck och badhandduk med kommunlogotypen på. Alla fem får dessutom sin bild tryckt som vykort i 20 exemplar och varsin Tuna laxspinnare. Priserna kommer med posten. Information om fototävlingen 2022 kommer att finnas där fiskekort säljs och på laholm.se, visitlaholm.se och laholmslaxfiske.nu

Ett tack till alla tävlingsdeltagare

Vi hoppas att ni återkommer med friskt humör nästa säsong och all lycka med det. Eller skittfiske som norska laxfiskare säger. Ta många fina bilder och skicka in till oss då i tävlingen. 

Viktigt om upphovsrätt beträffande insända fotobidrag

När du deltar lämnar du ditt medgivande till att Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske får visa dina bilder för allmänheten och använda dem kostnadsfritt i information och marknadsföring av fiske i Lagan. Du som fotograf ansvarar för att Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske hålls skadeslösa för eventuella bidrag som bryter mot upphovsrätten. Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske ges rätt att fritt publicera inlämnade bilder på sina webbsajter, sociala medier samt i olika informationsmaterial utan ersättning till fotografen och eventuella identifierbara personer på bilderna. 

Bilderna sparas i kommunens mediebank. Vi samlar in ditt namn, telefonnummer och din e-postadress för att kunna kontakta dig angående fototävlingen. Dessa personuppgifter kommer endast att sparas under den period som fototävlingen pågår. När tävlingen är avslutad raderas den insamlade informationen (förutom fotografens namn som redovisas på webbplatserna som Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske äger).

Text: Bo Bjelvenstedt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 30 juni 2021