JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Fiske / Fototävling fiske 2021 / Tidigare års vinnare

Tidigare års vinnare

Här är bilderna i tävlingen 2020 som fick plats 1-5

Sportfiskare i Lagan har uppmuntrats att skicka in sina tre bästa bilder från fiskesäsongen 2020. Juryn har gått igenom alla inskickade bilder och förstapriset i fototävlingen 2020 gick till Arek Niewiadomski från Åstorp som vann ett årskort för fiske i Lagan 2021, diplom och presentartiklar från kommunen.

1:a pris gick till Arek Niewiadomski

2:a pris gick till Henric Blomqvist

 

3:e pris gick till Samil Custovic

4:e pris gick till Takeshi Enomoto från Helsingborg

5:e pris gick till Bengt Larsson från Laholm

Om de vinnande bidragen 2020

Arek Niewiadomski hade fångat ett stämningsfullt fiskafänge vid Lagan och vann med den bilden förstapriset och ett årskort till Lagan under 2021. Arek får också en Laholmsryggsäck med badhandduk

Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till Henric Blomqvist som fångade en flugfiskare från Lagans norra strand med centrala Laholm i bakgrunden på sin bild. Vykortskänsla i den bilden. Henric får även en Laholmsryggsäck med badhandduk

Trea kom Samil Custovic precis som i förra årets tävling, lustigt nog. Samils bild känns dramatisk bland klippor vid åkanten och fiskaren har en kämpande fisk på sitt flugspö. Samil vann ett dagskort och Laholmsryggsäck med badhandduk.

Fjärdepriset fick Takeshi Enomoto med sina rofyllda fiskare vid åkanten medan dimmorna dansar över ån. Inte helt olik förra årets segrande bild tyckte juryn.

Slutligen så gick femtepriset till Bengt Larsson från Laholm för sin bild av en flugfiskare längs en grusstrand utmed Lagan. Kanhända i slutfasen av ett speykast?

Fjärde- och femtepriset vann Laholmsryggsäck med badhandduk och en varsin Laholmsspinnare. Första fem pristagarna får dessutom sina bilder som vykort.

Laholms Laxfiske

Fiskekorten i tävlingen skänks av Laholms Laxfiske. Det finns även information om tävlingen där fiskekort säljs, på visitlaholm.se och laholmslaxfiske.nu

När du deltar så lämnar du ditt medgivande till att Laholms kommun och Laholms Laxfiske får visa dina bilder för allmänheten och använda dem kostnadsfritt i information om kommunen och marknadsföring av fisket i Lagan. Du ansvarar för att identifierbara personer på dina bilder har gett sitt samtycke till att de medverkar på bild, som kan komma att publiceras, utan ersättning. Läs mer om personuppgiftshantering på www.laholm.se. Jury bedömer alla bilder och meddelar resultatet 16 november 2020 på www.laholm.se

Här är bilderna i tävlingen 2019 som fick plats 1-5

Emelie Nilsson hade fångat ett stämningsfullt fiskafänge vid Lagan och vann med den bilden förstapriset. Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till Peter Atteson från Laholm som fångade en flugfiskande vän Victor med linan i luften på sin bild. Trea kom Samil Custovic vars bild visade en nöjd fiskare med lax vid åkanten mot en pastoral bakgrund. Samil vann ett dagskort och presentartiklar. Fjärdepriset fick danska Else Holt med sina tre fiskare vid åkanten en vacker septemberkväll med ångbåten i bakgrunden.

Slutligen så fick Frederick Borg Augustsen från danska Odense, femtepriset för sin bild av en väldigt glad far (Stig Augustsen) med en stor lax (13,7 kilo). Fjärde- och femtepriset vann presentartiklar och övriga bidrag fick tröstpriser.De första fem pristagarna fick dessutom sina bilder som vykort.

Foto: Emelie Nilsson, Skottorp

Foto: Peter Atteson, Halmstad

Foto: Samil Custovic, Eslöv

Foto: Else Holt, Aabenraa, Danmark

Foto: Frederick Borg Augustsen, Odense, Danmark

Laholms kommun tackar alla fiskare som sänt in bilder och Laholms Laxfiske som sponsrat med fiskekorten till de tre första pristagarna. Avsikten med fototävlingen har från kommunens sida varit att uppmuntra till att fånga stämningen och glädjen med fisket vid Lagan. Lite som inspiration för sig själv och andra fiskare. Motiven har inte alltid bestått av fiskare med rekordlaxar (även om två av de fem bästa var sådana) utan även av metande barn och rofyllda fiskafängen utmed åns stränder. Det syns på tävlingsbidragen att fiskarna utmed Lagan njuter av sin hobby och kopplar av under fisket.

Text: Bo Bjelvenstedt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan granskad den 26 mars 2021