JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Fiske / Fototävling fiske 2022

De vinnande fotobidragen

Stefan Sjöstrand från Hässleholm vann förstapris i årets fototävling 2022 med denna stämningsfyllda bild från fiske i Lagans mynning.

Årets fototävling med bilder från fiske i Lagan är avgjord. Stefan Sjöstrand från Hässleholm vann förstapris bland 29 bilder. Stefans stämningsbild från Lagaoset lockar definitivt till fiske i Lagan, som var ett av kraven i tävlingen. Fiskekorten till första, andra och tredjepristagaren skänks som vanligt av Laholms Laxfiske.

Juryn tyckte om linjespelet och de kontrasterande färgerna i den genomtänkta kompositionen. Stefan fiskar ganska regelbundet i Lagan eftersom han har ett fritidshus i Mellbystrand. Han spinnfiskar oftast och får havsöring men en och annan horngädda och makrill har också krokats i mynningen. Stefan får ett årsfiskekort i Lagan 2023, en Laholmsryggsäck och badhandduk.

Takeshi Enomoto vann 2:a pris

Takeshi har deltagit flera gånger och är bra på att fånga den stillsamma känslan utmed ån och ofta med enkla färgnyanser. Han vinner ett tredagarskort till fiske i Lagan 2023, en ryggsäck och badhandduk.

Therese Svanberg vann 3:a pris

Therese Svanberg som bor i Laholm har fångat en fiskare utvadad i Lagan och stämningen för tankarna till en brittisk å där stämningen är total. Therese vinner ett dagsfiskekort, ryggsäck och badhandduk. 

Joakim Wisbrant vann 4:a pris

Joakim har flugfiskat i Jises pool (fiskesträcka) berättar han och bilden är tagen under Laxadagen 2022. Genom vinkeln känner vi oss som fiskaren bakom flugspöt och vi längtar redan efter fiskesäsongen 2023. Härlig dramatik med solbelysta stränder och tunga regnmoln i fonden. Vi skickar en ryggsäck och badhandduk till Joakim.

Margit Hollstein vann 5:a pris

Margit från Falkensee i Tyskland har även hon fångat ljuset vid Lagans mynning. Här är det total fototapet som gäller och de båda fiskarna badar i ett orange ljus av den nedgående solen. Vi kan bara hoppas att fiskelyckan följde våra tyska vänner där vid åns mynning. Vi skickar en ryggsäck och badhandduk till Margit i Tyskland.

Ovanstående bidrag får också sina bilder som vykort.

Det finns även information om fiske och tävlingen där fiskekort säljs, på visitlaholm.se och laholmslaxfiske.nu

Vi tackar alla för fina insända fotobidrag och önskar alla tillbaka till en ny fiskesäsong och fototävling 2023.

Viktigt om upphovsrätt beträffande insända fotobidrag

När du deltar lämnar du ditt medgivande till att Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske får visa dina bilder för allmänheten och använda dem kostnadsfritt i information och marknadsföring av fiske i Lagan. Du som fotograf ansvarar för att Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske hålls skadeslösa för eventuella bidrag som bryter mot upphovsrätten. Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske ges rätt att fritt publicera inlämnade bilder på sina webbsajter, sociala medier samt i olika informationsmaterial utan ersättning till fotografen och eventuella identifierbara personer på bilderna. 

Bilderna sparas i kommunens mediebank. Vi samlar in ditt namn, telefonnummer och din e-postadress för att kunna kontakta dig angående fototävlingen. Dessa personuppgifter kommer endast att sparas under den period som fototävlingen pågår. När tävlingen är avslutad raderas den insamlade informationen (förutom fotografens namn som redovisas på webbplatserna som Laholms kommun, Visit Laholm och Laholms Laxfiske äger).

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 7 februari 2022