JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Fiske / Fototävling fiske 2022 / Tidigare års vinnare

Tidigare års vinnare

Här är bilderna i tävlingen 2021 som fick plats 1-5

Förstapriset i fototävlingen 2021 gick till Andréas Palmertz som hade fotograferat sin fiskande son vid Lagan och vann med den bilden förstapriset och ett årskort till Lagan under 2022. Ett stämningsfullt kvällsljus och stor glädje vid ån. Andréas som är från Helsingborg får dessutom en Laholmsryggsäck med badhandduk.

Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till laholmaren Karina Pettersson som även hon har fångat en ung fiskare på bild. Här med Laholm i bakgrunden på sitt foto med lite vykortskänsla.

Trea kom Jonathan Bulkeley från Malmö med sin vadande fiskare och regnbåge över himlen. Jonathan vann ett dagskort och presentartiklar från kommunen.

Fjärdepriset fick återigen Takeshi Enomoto med en dramatisk fiskarprofil vid ån i det sista kvällsljuset. Spännande komposition tycker vi.

Slutligen så gick femtepriset till Ashkan Akbari för sin bild av fiskare vid Lagans mynning. Även den i vackert kvällsljus och man längtar lite dit.

Fjärde- och femtepriset vann även de presentartiklar i form av ryggsäck med badhandduk och alla fem fick varsin Laholmsspinnare och sina vinnarbilder som vykort.

1:a pris gick till Andréas Palmertz

2:a pris gick till Karina Pettersson

3:e pris gick till Jonathan Bulkeley

4:e pris gick till Takeshi Enomoto

5:e pris gick till Ashkan Akbari

Här är bilderna i tävlingen 2020 som fick plats 1-5

Arek Niewiadomski hade fångat ett stämningsfullt fiskafänge vid Lagan och vann med den bilden förstapriset och ett årskort till Lagan under 2021. Arek får också en Laholmsryggsäck med badhandduk

Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till Henric Blomqvist som fångade en flugfiskare från Lagans norra strand med centrala Laholm i bakgrunden på sin bild. Vykortskänsla i den bilden. Henric får även en Laholmsryggsäck med badhandduk

Trea kom Samil Custovic precis som i förra årets tävling, lustigt nog. Samils bild känns dramatisk bland klippor vid åkanten och fiskaren har en kämpande fisk på sitt flugspö. Samil vann ett dagskort och Laholmsryggsäck med badhandduk.

Fjärdepriset fick Takeshi Enomoto med sina rofyllda fiskare vid åkanten medan dimmorna dansar över ån. Inte helt olik förra årets segrande bild tyckte juryn.

Slutligen så gick femtepriset till Bengt Larsson från Laholm för sin bild av en flugfiskare längs en grusstrand utmed Lagan. Kanhända i slutfasen av ett speykast?

Fjärde- och femtepriset vann Laholmsryggsäck med badhandduk och en varsin Laholmsspinnare. Första fem pristagarna får dessutom sina bilder som vykort.

1:a pris gick till Arek Niewiadomski

2:a pris gick till Henric Blomqvist

 

3:e pris gick till Samil Custovic

4:e pris gick till Takeshi Enomoto från Helsingborg

5:e pris gick till Bengt Larsson från Laholm

 

Här är bilderna i tävlingen 2019 som fick plats 1-5

Emelie Nilsson hade fångat ett stämningsfullt fiskafänge vid Lagan och vann med den bilden förstapriset. Andrapriset, ett tredagarskort och presentartiklar från kommunen, gick till Peter Atteson från Laholm som fångade en flugfiskande vän Victor med linan i luften på sin bild. Trea kom Samil Custovic vars bild visade en nöjd fiskare med lax vid åkanten mot en pastoral bakgrund. Samil vann ett dagskort och presentartiklar. Fjärdepriset fick danska Else Holt med sina tre fiskare vid åkanten en vacker septemberkväll med ångbåten i bakgrunden.

Slutligen så fick Frederick Borg Augustsen från danska Odense, femtepriset för sin bild av en väldigt glad far (Stig Augustsen) med en stor lax (13,7 kilo). Fjärde- och femtepriset vann presentartiklar och övriga bidrag fick tröstpriser.De första fem pristagarna fick dessutom sina bilder som vykort.

Foto: Emelie Nilsson, Skottorp

Foto: Peter Atteson, Halmstad

Foto: Samil Custovic, Eslöv

Foto: Else Holt, Aabenraa, Danmark

Foto: Frederick Borg Augustsen, Odense, Danmark

Laholms kommun tackar alla fiskare som sänt in bilder och Laholms Laxfiske som sponsrat med fiskekorten till de tre första pristagarna. Avsikten med fototävlingen har från kommunens sida varit att uppmuntra till att fånga stämningen och glädjen med fisket vid Lagan. Lite som inspiration för sig själv och andra fiskare. Motiven har inte alltid bestått av fiskare med rekordlaxar (även om två av de fem bästa var sådana) utan även av metande barn och rofyllda fiskafängen utmed åns stränder. Det syns på tävlingsbidragen att fiskarna utmed Lagan njuter av sin hobby och kopplar av under fisket.

Text: Bo Bjelvenstedt

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 7 mars 2022