JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Friluftslivets år 2021 / Fototävling Friluftslivets år 2021

Fototävling Friluftslivets år 2021

Vi bad invånarna om deras bästa friluftslivsbilder från 2021.

Fototävlingen där vi bad om läsarnas bästa bild från Friluftslivets år 2021 är avslutad.
Vi ville ha kommuninvånarnas bästa bilder som skulle inspirera andra till att vistas ute i naturen men sade samtidigt att det inte måste vara extrema aktiviteter som bergsklättring eller forspaddling. Utan en svamputflykt eller korvgrillning vid en anlagd grillplats skulle duga bra.

Juryn har valt ut de tre bästa bilderna från insänt material och alla fotograferna som placerade sig på prispallen bor i Laholms kommun.

Pristagarna

1:a pris vann Dan Davidsson från Hishult.

Bilden vid sjökanten har Dan tagit en sensommardag i september vid Sjöboholm.
Oxhultasjön är en av familjens favoritplatser och denna kväll var det korvgrillning och fiske som var aktiviteten.

2:a pris vann Hanna Mellberg från Skottorp.

Hannas magiska naturbild med mossbelupna stenblock är från en tur i skogarna vid midsommargrottorna i Hjörnered.

3:e pris vann Agneta Svensson från Laholm.

Agnetas kanot på stranden vid Hjörneredssjöarna inbjuder verkligen till friluftsliv och vi längtar redan dit. Man får lust att hoppa i kanoten och paddla iväg på äventyr.

Priser i tävlingen kommer att meddelas pristagarna och skrivas in här inom kort.

Länkar till tips om friluftsliv

Vi hoppas så klart att aktiviteten Friluftslivets år 2021 lockade fler laholmare ut i naturen. För att minimera alla slags ursäkter för att inte ta dig ut så har vi samlat några bra länkar här nedan.

På den här sidan kan du få tips på aktiviteter som inbjuder till framtida utflykter: https://www.laholm.se/uppleva_gora/friluftsliv-och-motion/

Evenemang i Laholms kommun hittar du också alltid här:
https://visitlaholm.se/

Den digitala naturkartan hjälper dig så att du aldrig behöver fråga dig vart du ska åka eller vad du ska göra utanför hemmet:
https://www.naturkartan.se/sv/

Länsstyrelsen Halland har också mängder med tips. Här finns några:
https://www.lansstyrelsen.se/halland/besoksmal.html

Friluftslivets år 2021 initierades av Naturvårdsverket och så här förklarade de målen med satsningen:

”Friluftslivets år 2021 har som mål att 10 procent av Sveriges befolkning ska vara ute mer under 2021 än tidigare. Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp alla de värden som friluftslivet har. Samtidigt är Friluftslivets år 2021 ett stort samarbetsprojekt mellan organisationer och personer som vill delta i arrangemanget. Satsningen har kampanjnamnet Luften är fri.”

Även kampanjnamnet Luften är fri har en webbsida med information kring friluftsliv:
https://www.luftenarfri.nu/

Viktiga detaljer beträffande insända fotobidrag:

När du deltar lämnar du ditt medgivande till att Laholms kommun och Visit Laholm får visa din bild för allmänheten och använda den kostnadsfritt i information och marknadsföring av kommunen. Du som fotograf ansvarar för att eventuella identifierbara personer på din bild har gett sitt samtycke till att de medverkar på bild som kan komma att publiceras utan deras medgivande. Laholms kommun och Visit Laholm hålls skadeslösa för eventuella bidrag som bryter mot upphovsrätten. Laholms kommun och Visit Laholm ges även rätt att fritt publicera inlämnade bilder på sina webbsajter, sociala medier samt i olika informationsmaterial utan ersättning till fotografen och eventuella identifierbara personer på bilderna. 

Bilderna sparas i kommunens mediebank. Vi samlar in ditt namn, telefonnummer och din e-postadress för att kunna kontakta dig angående fototävlingen. Dessa personuppgifter kommer endast att sparas under den period som fototävlingen pågår. När tävlingen är avslutad raderas den insamlade informationen (förutom fotografens namn som redovisas på webbplatserna som Laholms kommun och Visit Laholm äger).

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 8RG
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 14 januari 2022