JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Uppleva och göra / Friluftsliv och motion / Vandringsleder

Hallandsleden

Vandring genom vacker bokskog

Hallandsleden är 380 km lång. ca 60 km finns i Laholms kommun och den knyts samman med Skåneleden i Koarp på Hallandsås. Den går genom mycket växlande natur i inlandet och är märkt med en orange markering.

Längs leden finns vindskydd för övernattning i Mestocka, Västralt, Ekegården och Koarp. Här finns dessutom eldstad och soptunnor samt möjlighet att fylla på vatten antingen i direkt anslutning till vindskyddet eller på skyltad plats utmed leden. En detaljerad beskrivning över vandringsleden finns att köpa på turistbyrån i Laholm.

 Tillsynen av Hallandsleden genom Laholms kommun delas av fem lokala föreningar. De representeras av Vindrarps Skidklubb, Laholms Scoutkår, Friluftsfrämjandet Laholm och Knäred och LIF orientering.

 Hallandsledsskötare

 Hallandsledsskötare representerade av Wiggo Josefsson - Vindrarps Skidklubb, Mary Ottosson - Friluftsfrämjandet Laholm och Lennart Holgersson - Friluftsfrämjandet Knäred.

Varje år i juni träffas Hallandsledsskötarna och kommunens representant. Då diskuteras ledens status och eventuella framtida reparationsarbeten.

 En detaljerad beskrivning och karta av Hallandsleden finns att köpa på Turistbyrån.

Koarps rastplats

På Hallandsåsen i Koarp möts Skåne- och Hallandsleden. Koarp är en uppskattad rastplats, idylliskt placerad med betesmarker intill och skogen i bakgrunden. Här finns två vindskydd, eldstad, ved, soptunna, toalett och möjlighet att fylla på vatten.

Många vandrare har övernattat här och skrivit flitigt i den gästbok som finns utlagd i vindskyddet.

 

 Nya rastplatsen med övernattningsskydd mm

Nya rastplatsen i Koarp

Övriga vandringsstigar och motionsslingor

För den som vill ut i naturen finns ett antal andra motionsslingor och vandringsstigar att välja på runt om i kommunen. Sammanlagt finns det ca 10 mil markerade slingor och stigar. Alla känner nuförtiden till nyttan av att röra på sig. Det är helt gratis och alla generationer kan deltaga. Dessutom är det en sysselsättning som kan utövas hela året, varje årstid har sin tjusning.

 

Promenadsslinga genom vacker granskog

 En av våra vackra slingor i kommunen

Broschyr

I broschyren "Vandringsstigar Motionsslingor i Laholms kommun" presenteras fakta om slingorna varvat med vackra foton, schematiska kartor och tips.

Den finns att hämta på Turistbyrån, Medborgarservice i Stadshuset och Folkhälsocentrums reception.

 

 

  

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Pernilla Kjellson
Sidan uppdaterad den 3 mars 2022