Du är här: Start / Uppleva & göra / Kultur

Kultur

Förstora bilden - Stick_graffitti_1.jpg

Laholm kallas ibland "den lilla staden med de stora konstverken". En höst smyckades flera verk med stickgrafitti.

Laholm kallas ibland "den lilla staden med de stora konstverken" och det inte utan anledning. Det finns mer än 30 offentliga konstverk att finna runt om i staden. Men kulturlivet i Laholms kommun innehåller mer än så, vilket vi vill presentera på dessa sidor. Bibliotek och kulturskola är viktiga delar i det dagliga kulturlivet och därtill kommer många kulturföreningar, museer och enskilda kulturentreprenörer.

Kultur- och utvecklingsnämnden är den nämnd som har det politiska ansvaret. Förutom det vi i dagligt tal förknippar med kultur så som konst, musik, dans, teater, film och litteratur, arbetar nämnden även med kulturarvs- och kulturmiljöfrågor, museiverksamhet m.m.

I första hand presenteras här den kulturverksamhet som helt eller delvis bekostas av kommunala medel, men i görligaste mån hänvisar vi även till privata initiativ med hjälp av länkar. 

Kultur & Nöje

Tidningen "Kultur & Nöje" skickas ut till alla hushåll var tredje månad. Här finns - förutom evenemangskalendern - även reportage och intervjuer om aktuella kulturhändelser i kommunen.

Klicka på länken "Kultur & Nöje" för att ta del av programmet.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Therese Ehrenborg
Sidan uppdaterad den 23 mars 2016

Kontakt

Kulturchef

Johan Hjert
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-151 53
Mobil: 070-288 40 09
Humlegången 6
312 30 Laholm

Länkar